Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl neįjungto šildymo į ligos patalą gula vis daugiau kauniečių

2013-10-08 13:28

Vis daugiau kauniečių į patalą guldo peršalimo ligos. Per savaitę sergančiųjų viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis išaugo daugiau nei dešimtadaliu.

T. Urbelionio / BFL nuotr.

Vis daugiau kauniečių į patalą guldo peršalimo ligos. Per savaitę sergančiųjų viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis išaugo daugiau nei dešimtadaliu.

Oficialiais duomenimis, prieš savaitę peršalimo ligomis sirgo 70,7 iš 10 tūkst. gyventojų, t.y. apie 2,1 tūkst. miestiečių. Šiuo metu sergančiųjų rodiklis jau pasiekė 81,9. Kauno visuomenės sveikatos centro duomenimis, didžiausias sergamumas Kauno apskrityje yra būtent Kauno mieste.

Palyginti su ankstesnių metų tuo pačiu laikotarpiu, šiemet sergamumas Kaune didesnis. Pernai tą pačią metų savaitę Kauno mieste sergamumo rodiklis siekė 56,7.

„Peršalimo ligos jau palaužė 2,5 tūkst. kauniečių, o daugiau nei pusė jų yra vaikai“, – portalui kaunodiena.lt teigė Kauno visuomenės sveikatos centro Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės skyriaus vedėjos pavaduotoja Kristina Rudžinskaitė.

Jos teigimu, tokius didelius sergančiųjų skaičius lemia tai, kad mieste vis dar nėra įjungtas šildymas, o moksleiviams tenka eiti į šaltas mokyklas. 

Į Kauno apskrities ligonines per savaitę dėl gripo nesikreipė nei vienas asmuo.

Gripo epidemija skelbiama, jeigu sergančiųjų yra 100 atvejų 10 tūkst. gyventojų. Be to, iš visų sergančiųjų bent 30 proc. turėtų sirgti gripu, o ne vien viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis.

Paskutinį kartą Kaune gripo epidemija buvo paskelbta 2013 m. sausio 22 d. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų