Pereiti į pagrindinį turinį

Persūdytose gatvėse veriasi duobės (papildyta)

Persūdytose gatvėse veriasi duobės (papildyta)
Persūdytose gatvėse veriasi duobės (papildyta) / Evaldo Butkevičiaus nuotr. Tokių duobių gatvėse atsiranda kasdien.

Miesto gatvėse kasdien daugėja įvairaus dydžio duobių.

„Ar dėl to nėra kaltas per didelis gatvių sūdymas? Dabar druska reaguoja su vandeniu ir graužia duobes“, - susirūpino miesto meras Andrius Kupčinskas. Pasak Komunalinio ūkio skyriaus vedėjo Valiaus Knoknerio, dauguma miesto gatvių barstomos druskos tirpalu. Stačiose įkalnėse jis neveiksmingas, todėl tokiose vietose beriamas druskos tirpalo ir smėlio mišinys.

Dar pernai vasarą miesto tarybos opozicijos atstovas socialdemokratas Kęstutis Kriščiūnas siūlė žiemą gatves barstyti skaldele. Toks gatvių barstymo būdas gerokai brangesnis, tačiau daug geresnis sanitariniu požiūriu. Miesto oras nebūtų teršiamas smulkiosiomis dalelėmis, ir kauniečiai gyventų švaresnėje aplinkoje. Skaldelė mažiau kenktų ir gatvių dangai. Kita vertus, skaldelę galima surinkti ir panaudoti dar kartą.

K.Kriščiūnas įsitikinęs, kad gatves barstant druska ir smėliu, įmonėms lengviau piktnaudžiauti. Taip galima užrašyti didesnį išbarstomo mišinio kiekį ir gauti daugiau pinigų už paslaugą. Barstant skaldelę, kontrolės mechanizmas būtų daug paprastesnis.

V.Knoknerio teigimu, šią savaitę duobės gatvėse pradedamos lopyti specialia technologija, pritaikyta žiemos sąlygoms. Tai tik laikina pagalba vairuotojams. Pavasarį duobėtos gatvės bus tvarkomos karštu asfalto mišiniu.

Trečiadienį „Kelių remonto grupė“ (KRG) jau pradėjo lopyti duobes. Bendrovės darbininkai plušėjo Petrašiūnuose, Panemunėje ir Šančiuose. Didelės duobės pagrindiniuose keliuose bus užlopytos ir kitose seniūnijose. 

Kauno rajone tvarkyti duobių kol kas neketinama. Pasak rajono Kelių ir transporto skyriaus vedėjo Kęstučio Povilaičio, tokiu oru taisyti duobes būtų neracionalu. O ir gyventojai dar nesiskundžia. 

„Dar tik pradeda lįsti tos duobės, o išlindusiose pilna vandens. Į balą juk asfalto nepilsi. Būtų tas pats, kas pinigus į balą mesti“, - tvirtino K.Povilaitis.

Iki pavasario mieste gatves remontuosianti KRG, tvirtina įvaldžiusi technologiją, kuri leidžia duobes užtaisyti jau dabar.

Daugiau apie tai skaitykite ketvirtadienį „Kauno dienoje“.

Jeigu užfiksavote duobę ir norėtumėte perspėti kitus vairuotojus bei kelininkus, kviečiame siųsti fotografijas elektroniniu paštu [email protected]

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų