„Pink Run“ bėgimo dalyviai sergančioms moterims skyrė rekordiškai didelę paramą

  • Teksto dydis:

„Norisi prisidėti nors maža dalimi“, – šyptelėjo viena pajėgiausių Lietuvos stajerių Loreta Kančytė. Šį sekmadienį Kaune vyks jau aštuntasis rožinio kaspino bėgimas prieš krūties vėžį „Pink Run su BENU“, kurio tikslai – paremti onkologinėmis ligomis sergančias moteris bei paskatinti jas tikrintis.

Per visą renginio egzistavimo laikotarpį sergančių moterų reabilitacijai paaukota daugiau nei 27 tūkst. eurų. Šiemet paramos suma bus rekordinė – ji turėtų perkopti 6 tūkst. eurų. Paaukotos lėšos skiriamos sergančių moterų draugijoms: Kauno apskrities moterų sveikatos draugijai „Alma“ bei onkologinėmis ligomis sergančių moterų draugijai „Eivena“.

„Praėjusiais metais su renginio rėmėju ir organizatoriumi BENU vaistine nusprendėme užsibrėžti tikslą. Pernai pavyko surinkti virš 4 tūkst. eurų, tad norėjome šiemet pasiekti 5 tūkst. paramą. Tą pavyko pasiekti. Panašu, kad rekordinį skaičių perkopsime ir dalyvių gausa, – teigė renginį organizuojančio „Kauno maratono klubo“ direktorius Regimantas Tarasevičius. – Šis renginys iš savęs yra kitoks. Kilnus tikslas, renkama parama ir visus vienijanti rožinė spalva. Daug dalyvių nori bėgti su kostiumais ir tai traukia dalyvius. Bėgama už savo mamą, močiutę, dukrą ar seserį – už mylimus žmones.“

„Pink Run“ bėgimas praėjusiais metais tapo vienu pirmųjų masinio bėgimo renginių po COVID-19 pandemijos pradžios. Tada startuojančių dalyvių grupes organizatoriai atskyrė kas 30 sekundžių, taip išvengę bėgikų būriavimosi. Tuo tarpu, šiemet dalyvauti renginyje galės tik galimybių pasą turintys bėgimo entuziastai, o varžybų rėmėjai „Litdent“ dovanos apsaugines veido kaukes tiek prieš bėgimą, tiek po jo.

„Dėl saugumo reikalavimų startuojančiųjų grupes atskyrėme po 500 žmonių. Pavyzdžiui, „Kardiolitos 5 km“ distancijoje tikimės 1000 dalyvių, todėl šiame nuotolyje startai bus du. Į renginio vietą bus galima patekti tik turint galimybių pasą, kuriuos tikrinsime dalindami dalyvių numerius. Be to, visi bėgikai privalės dėvėti apsaugines kaukes“, – sakė R.Tarasevičius.

Rožinio kaspino bėgime jėgas išbandys šalies elitui priklausantys lengvaatlečiai: olimpiečiai Vaida Žūsinaitė-Nekriošienė, Remigijus Kančys bei pastarojo sesuo L. Kančytė, kuriai šiemet priklauso geriausias Lietuvos sezono rezultatas bėgant pusmaratonį. Kaune ji varžysis 10 km distancijoje.

Smagu palaikyti moteris ir prisidėti bent maža dalimi, parodyti, kad jos ne vienos. Bent ta nedidele suma galime prisidėti prie jų sveikimo.

„Smagu, kad tokie bėgimai vyksta. Palaikau ir kada tik yra galimybė, visada dalyvauju. Dažniausiai bėgu ne dėl rezultato. Smagu palaikyti moteris ir prisidėti bent maža dalimi, parodyti, kad jos ne vienos. Bent ta nedidele suma galime prisidėti prie jų sveikimo“, – teigė L. Kančytė.

Sportininkė džiaugiasi, kad šiemet masiniai bėgimo renginiai sugrįžo, o tai padidino motyvaciją treniruotis.

„Iš tikrųjų dabar varžybų yra labai daug. Galima bėgti kone kiekvieną savaitgalį. Artimiausiu metu keli savaitgaliai suplanuoti su varžybomis. Praeitais metais buvo sunku, nes ruošiausi ir nežinojau kam ruošiausi, o dabar žinau tikslą, žinau, kur bėgsiu, kur startuosiu ir dėl ko treniruojuosi kiekvieną dieną“, – šyptelėjo L. Kančytė.

Renginio pradžia – sekmadienį 10 val. Kauno Nepriklausomybės aikštėje prie Kauno šv. Arkangelo Mykolo bažnyčios (Soboro).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių