Pirkėjai parduotuvėje pastatė rekordinę piramidę iš 4 tūkst. vazonų

  • Teksto dydis:

Prekybos tinklo „Senukai“ atstovai teigia, kad šiemet gražinti aplinką augalais pirkėjai pradėjo vėliau nei įprasta. Tačiau per gegužę jau nupirkta tiek lauko augalų ir aplinkos dailinimo priemonių, kiek per visą praėjusių metų pavasarį.

Vien tik šį mėnesį parduotų augalų kiekis prilygsta Bedugnės ežero Varėnos rajone plotui ir užima 1,6 hektaro. Jiems sodinti pirkėjai įsigijo substratų, kad sudėjus jų maišus vieną ant kito, gautume net 10 Vilniaus televizijos bokšto aukščio statinį.

Per vieną mėnesį „Senukų“ parduotuvėse nupirkta per 60 tūkst. skirtingų augalų. Pavasarį populiariausios lauko gėlės yra surfinijos ir pelargonijos, kurios nereikalauja ypatingos priežiūros. Populiarūs yra ir spygliuočiai, lapuočiai, tujos ir kadagiai. Iš nežydinčių augalų dažniausiai pirkėjai renkasi „Brabant“ ir „Smaragd“ rūšies tujas.  „Tai gerai nuo seno žinomi augalai, lengvai prisitaikantys prie mūsų klimato sąlygų. Šios tujos sudaro apie 30 proc. visų lauko augalų pardavimų“, –  pasakoja bendrovės „Kesko Senukai Lithuania“ pardavimų vadovė Agnė Pilkauskaitė.

Anot jos, mūsų šalies gyventojų aplinkos puoselėjimui kasmet skiriamas dėmesys auga – pardavimai rodo, kad žemių, vazonų, sėklų ir augalų nuperkama vis daugiau.

„Suskaičiavome, kad per mėnesį parduodame apie 80 tūkst. žemių maišų. Vidutiniškai vieno maišo aukštis yra apie 10 centimetrų. Ant standartinės paletės sudėjus 50 maišų, gausime 1,90 metro aukštį. Vadinasi per mėnesį parduodame 1 600 tokių palečių. O tai yra net 3 040 m aukščio bokštas – statinys, beveik 10 kartus aukštesnis nei Vilniaus televizijos bokštas“, – pardavimų skaičius vizualiai pristato  A.Pilkauskaitė.

Kaip atrodo per mėnesį parduodamų vazonų kiekis, prekybos tinklas nusprendė parodyti ir pirkėjams. 4 tūkst. vazonų – būtent tiek jų nuperkama „Senukų“ parduotuvėse per vieną mėnesį. Savaitgalį PLC „Mega“ esančioje parduotuvėje pirkėjai turėjo galimybę ne tik pamatyti, bet ir patys dalyvauti Lietuvos rekordo kūrime. Visą dieną parduotuvės pirkėjai statė rekordinę piramidę. 4 tūkst. vazonų konstrukcija be jokių papildomų laikymo priemonių buvo pastatyta per 5 valandas, ją statė maždaug 300 žmonių. Rekordą fiksavo agentūra „Factum”.


Šiame straipsnyje: senukaipiramidėvazonairekordas

NAUJAUSI KOMENTARAI

As nemoksa

As nemoksa portretas
Na man 4 tukstanciai nesigavo suskaiciuoti :-) Bet cia gal man vienam su matematika blogai :-)

nura

nura portretas
Sveiki tu reikia paskolos sumokėti savo skolą ar esate reikia asmeninės paskolos Susisiekite joseluisloans@gmail.com

gal ir pirkejai

gal ir pirkejai portretas
jei toki zaidima padare man tik gaila pardaveju kuriem papildomas linksmas darbas bus nesudauzant nieko ja isardyt paskui
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių