Pirkėjai sunerimo: ar kruopas ir konservus lietuviai šluoja dėl koronaviruso?

Portalo redakciją pasiekė sunerimusių skaitytojų laiškai. „Kai kurių parduotuvių kruopų, makaronų ir konservų lentynos yra pustuštės. Ar žmonės šiuos ilgo galiojimo produktus šluoja dėl koronaviruso?“, – klausė skaitytoja Virginija. 

Moteris pasakojo, kad pirmadienį apsilankė Kaune, prekybos centre „Molas“ esančioje „Maxima“ parduotuvėje. „Kruopų, makaronų ir konservų lentynos buvo pustuštės. Pastebėjau, kad ir dešrų buvo mažokai“, – sakė Virginija. 

Kaunietė Diana antradienį lankėsi „Hyper Maxima“ parduotuvėje. Ji čia taip pat pasigedo ilgo galiojimo produktų – kruopų, makaronų, konservuotų produktų pasirinkimas buvo nedidelis. „Pirkėjai parduotuvėse vaikšto su medicininėmis kaukėmis, o kai dar produktų trūksta, tai nejauku darosi“, – sakė moteris.

„Maximos“ komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė Ernesta Dapkienė teigė, tendencijų, kad klientai pirktų daugiau negendančio maisto kol kas nepastebima. 

„Mūsų prekybos tinkle iki pirmadienio buvo taikoma 30 proc. nuolaida kruopoms, taip pat – ryžiams ir grikiams. Akcijos metu pastebėjome didesnį savo klientų aktyvumą, todėl kelių prekių pozicijų kai kuriose parduotuvėse iš tiesų pritrūkome. Atsiprašome savo klientų, kad nespėjome laiku papildyti lentynų. Aktyviai dirbame, kad jau netrukus kaip įprastai mūsų prekybos tinkle pirkėjai rastų jų poreikius atitinkantį asortimentą“, – sakė E. Dapkienė.

Ji teigė, kad artimiausiu metu ilgo galiojimo prekių brangimas tikrai nėra prognozuojamas.

Kaunietė Solveiga antradienį užsuko į Šiaurės prospekte esančią „Lidl“ parduotuvę. „Pastebėjau, kad kruopų, ryžių, grikių, makaronų ir konservuotos mėsos lentynose buvo šiek tiek mažiau. Visgi negaliu sakyti, kad ilgai galiojantys produktai buvo iššluoti iš lentynų“, – sakė dažnai šioje parduotuvėje besilankanti jauna moteris. Moteris į savo pirkinių krepšelį įsidėjo kelis maišelius kruopų ir makaronų. „Dėl viso pikto“, – sakė kaunietė.

„Nesame pastebėję, kad ilgiau galiojančių produktų pardavimai būtų žymiai pakitę ar mūsų tinklo parduotuvėse būtų jaučiamas šių produktų trūkumas“, – sakė „Lidl Lietuva“ komunikacijos vadovas Valdas Lopeta.

Kai kurių kitų prekybos tinklų atstovai teigia, kad ilgiau galiojančių produktų parduotuvių lentynose netrūksta. „Jokių problemų su ilgo galiojimo produktais nėra. Apskritai, jokių problemų dėl prekių kol kas neturime“, – sakė prekybos tinklo „Norfa“ atstovas spaudai Darius Ryliškis.


Šiame straipsnyje: parduotuvėskoronavirusasKoronavirusas Lietuvojenegendantys produktaituščios lentynosskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

tadas zurnalistui.

tadas zurnalistui. portretas
kam skelbti toki mela? buvau parduotuveje, maciau savo akimis. kam tas panikos skleidimas?

Žindulis

Žindulis portretas
ne, todel kad lietuvisi megsta kruopas ir koncervus. Negali atsikratyt, tai nors suvalgys

viską š l u o j a

viską š l u o j a portretas
m a ž a r a š č i a i KONSERVATORIAI,kurie daugiausia p a s m i r d ę .
VISI KOMENTARAI 38

Galerijos

Daugiau straipsnių