Po muzikinių apdovanojimų – kaltinimai homofobija ir priekaištai svečių beskonybei

  • Teksto dydis:

Po  „M.A.M.A. 2022“ muzikos apdovanojimų – kalbų bent kelioms dienoms. Karščiausios diskusijos dėl netikėto bučinio scenoje, žodžių „tarp eilučių“ ir svečių aprangos.

Kaip ir kasmet muzikos apdovanojimai „M.A.M.A. 2022“ nepraėjo tyliai. Vieni akylai stebėjo, ar visi renginio dalyviai paiso reikalavimų ir dėvi respiratorius, kiti vertino renginio vedėjų duetą ir, žinoma, negailėjo jam kritikos. Kažką papiktino fotografo Luko Griciaus ir nuomonės formuotojo Naglio Bieranco bučinys. Stovinčius priešingoje barikadų pusėje – iki galo neparodyta meilės  scena ir  renginį transliavusios televizijos elgesys. Viena pirmų savo nuomonę šiuo klausimu išsakė atlikėja Dovilė Filmanavičiūtė.

„Tikrai, TV3 televizija? Ar tikrai reikėjo iškirpti meilės, kurios taip šiandien trūksta, kupiną bučinį? Kad ir kaip jums baugu – įvairovė, laisvė, buvimas savimi nugalės viską. Ačiū, Naglis Bierancas. Ir gana šitos nesąmonės! Mes jau pasiruošę būti šviesoje!“, – savo „Feisbuko“  paskyroje piktinosi žinoma moteris.

A.Strumilos/ BNS nuotr.

Jos pasisakymą lydėjo kone 2 tūkst. reakcijų ir beveik 200 komentarų. Nuošalyje neliko ir renginio vedėja Justė Arlauskaitė-Jazzu.

„Ah…. Laižekas, galėjo neiškirpt aišku. Myliu jus, Nagli ir Lukai, – D. Filmanavičiūtės mintims antrinusi atlikėja nesusilaikė nuo komentarų ir apie  Arūno Valinsko pasisakymą scenoje apie tradicinę ir netradicinę pop muziką. – Jie su žmonele jau eilę metų nekenčia manęs, nes nu tiesiog – faina gi nekęst ir žeminti kitą. Apgailėtina. Tikiuos, niekada netapsiu pikta ant kitų, nes nu va vat tiesiog šiaip sau. Aš jau laukiau jo atakos, nes nu taip jau būna neišsipildžiusiems pavyduoliams. Tai – ne manopasaulis ir dimensija. Ai, neverta dėmesio, iš tiesų. Jiems gyvent gi su savimi, ne mums su jais. Tad leiskime jiems.“

Palaikymą Luko ir Naglio bučiniui, siuntė prodiuseris,keliautojas Mantas Bertulis, aktorė Elžbieta Latėnaitė.

Tradiciškai daug vertinimų susilaukė svečių apranga – perregima, figūrą paryškinanti Ericos Jenings suknelė, Olgai Filatovai-Kontrimienei savo įvaizdį patikėjusios vakaro šeimininkės Neringos Zeleniūtės apdaras, raudona Indrės Burlinskaitės elegancija  ar Daina Bosas derinys, kurį jai kūrė dizaineris Juozas Statkevičius.  

„Super chic Daina Bosas sexy girl, Juozo couture“, –  savo paties nuotrauką pakomentavęs D. Bosas įvaizdį, aptarinėti kitų svečių aprangos dizaineris nebuvo linkęs.

Priešingai, nei „L’Officiel Hommes“ redaktorius Saugirdas Vaitulionis. Pervertęs raudojo kilimo svečių galeriją, žinomas vyras buvo tiesmukas.    

Ž.Gedvilos/BNS nuotr.

„Pažiūrėjau M.A.M.A. raudonąjį kilimą ir mane, kaip ir kasmet, ištinka tas vienintelis klausimas: kurios žodžių „Aprangos kodas: black tie“ dalies žmonės nesupranta? Maikės, megztiniai – what? Kai kuriuos svečius tai net norisi nuvesti nusiprausti. Ne, nepaisydami organizatorių nurodyto aprangos kodo jūs neatrodote nei išskirtinai, nei originaliai, jūs atrodote blogai ir beveik visais atvejais dar ir kvailai. Tai yra nepagarba renginiui ir organizatoriams, o į panašaus kalibro apdovanojimus užsienyje tokie svečiai tiesiog būtų neįleisti. Jau matau, kaip kažkas „Oskarų“ kilimą bando imti su maike, striuke ir kerzais“, – „Feisbuko“ paskyroje rašė S. Vaitulionis.

Primename, kad „blac tie“ aprangos kodas moterims diktuoja puošnias sukneles, kostiumėlius, aukštakulnius ar kitą elegantišką avalynę. Vyrams –  mokingą arba dinner jacket tipo švarką ir formalias, elegantiškas kelnes, marškinius, formalius, ar net lakuotus batus. Nors prie tokios aprangos rekomenduojama varlytė, ją esą galima pakeisti griežtu kaklaraiščiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vega

Vega portretas
Filmanavičiūtė neturi kur pasireikšti, tad palaiko visus degradus nes tie kalbėtis nenori, moka taškytis tik kaltinimais. Palyginimui tai Oželytės, Nomedos, dar rėksnės europarlamentarės derinys.

Nesupratau

Nesupratau portretas
Nesupratau, tai apranga ir maivymaisi prie sienos ant raudono skuduro ir yra tos MAMOS vinis? Čia pats svarbiausias dalykas yra kas kaip apsirengė, kaip pasimaivė ir kas su kuo pasilaižė? To jie ten visi renkasi?

o m.a.m.a!

o m.a.m.a! portretas
Dabar dar tik už akių nusukimą nuo viešo palaidūnų išsidirbinėjimo plūsta, o neseniai skaičiau, kad homofobais ims vadinti visus tuos, kurie atsisakys santykiauti su tokiais kaip šie" homofilais" ir net į pagalbą galės pasikviesti policajų, kad palaikytų spurdantį homofobą, kol "homofilas" pasitenkins
VISI KOMENTARAI 44

Galerijos

Daugiau straipsnių