Po naktinio pasivažinėjimo – įtarimai: ar renginio dalyviai nepažeidė karantino reikalavimų?

  • Teksto dydis:

Vėlų šeštadienio vakarą link Akademijos važiuojančių kauniečių dėmesį patraukė automobilių kolona, judanti su įjungtais avariniais šviesos signalais. Paaiškėjo, kad laisvesni karantino ribojimai į kelius išginė autofanus – „Night Shifters“ klubo narius. Tačiau po renginio internautams kilo įtarimų – ar tikrai autofanai laikėsi karantino ribojimų?

22 valandą automobilių kolona pajudėjo iš Šilainių. „Važiavome įjungę avarinius šviesos signalus plevėsuojant klubo vėliavoms. Kolona nusidriekė keturis-penkis kilometrus. Šį kartą susirinko ypač daug žmonių – net patiems keista. Iš viso buvo apie 300-400 mašinų“, – portalo žurnalistams šeštadienio vakarą pasakojo pasakojo „Night Shifters“ klubo narys Arminas Kleiza.

Tačiau po šio renginio internautams kilo klausimų, ar tikrai šio renginio dalyviai laikėsi karantino ribojimų? Nuotraukose matyti aikštelėje sustoję automobiliai, o lauke grupelėmis stoviniuoja žmonės.

„Bet Lietuvos įstatymai – uoga. Policijos darbas tai 3000 išvis. Tą patį vakarą BMW klubas daro mažesnį ride su mažesne kolona, visų maldauja likti mašinose, nes karantinas neleidžia dar būriuotis ir renginiai neišlipant iš mašinos yra leidžiami. Policija atsiprašau, bet neatlimpa nuo vienos vietos. Įskaitant, kad buvo bandoma surašyti „apsipažinus“ vienam BMW užtai, kur net nebuvo ir ko nedarė“, – feisbuke rašė Aistė.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Vieni internautai gėrėjosi autofanų surengtu pasivažinėjimu, klausė, kaip būtų galima įstoti į šį klubą, o kiti piktinosi, neva tai – tik aplinkos teršimas.

„Kokia prasmė vėlai vakare kelti triukšmą ir teršti orą. Kiek teršalų buvo mieste išmesta“, – rašė Jonas.

„O va ir atsirado teršiamas oras. Jūs gal į darbą pėsčiomis eikite, nes eilinę darbo dieną dešimt kartų daugiau tų mašinų... Juokdariai su savo oro teršimais. Kai patys net per Žemės dieną manau nesugeba be mašinos iki darbo nusigauti... Gal dabar nueikite ir prie kiekvienų lenktynių parašykite po komentarą, jog nesąmonė ir teršiamas oras“, – Jonui atsakė kitas internautas.

Sekmadienio rytą susisiekus su „Night Shifters“ klubo nariu A. Kleiza jis tikino, kad karantino ribojimų renginyje dalyvavę asmenys laikėsi. „Žmonės buvo dviejų metrų atstumu, kaukių lauke nelabai reikia. Jie palaikė atstumą. Išlaikėme karantino reikalavimus“, – tvirtino klubo narys A. Kleiza.

Pašnekovas pridūrė, kad prieš visus klubo organizuojamus renginius dalyviai yra įspėjami dėl būtinybės laikytis karantino reikalavimų. „Visus ir visada prieš bet kokius renginius įspėjame dėl covido. Kad laikytųsi saugaus atstumo, kad, jeigu reikia, būtų dėvimos kaukės ir panašiai. Tikrai visada būna įspėti“, – tvirtino pašnekovas.

A. Kleizos teigimu, naktinis pasivažinėjimas Kauno gatvėmis pavyko puikiai, o dalyviai liko patenkinti emocijomis, kurias dovanojo šis renginys. „Viskas pavyko sklandžiai. Visiems patiko, buvo smagu. Didelis renginys“, – emocijomis dalijosi klubo narys.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Portalo žurnalistai susisiekė ir su Kauno policijos budėtoju – jis teigė, kad šeštadienio vakarą policija nesulaukė pranešimų dėl karantino ribojimų pažeidimų ir protokolų nesurašė.

Primename, kad nuo kovo 6 dienos atnaujintos sporto, laisvalaikio ir kultūros veiklos atvirose erdvėse, leidžiami renginiai, kurių metu neišlipama iš automobilio. Nuo šiol leidžiama viešose atvirose vietose asmenims būti ne didesnėmis nei penkių asmenų arba dviejų šeimos ar dviejų namų ūkių narių grupėmis.

Leidžiama lankyti pažintinius ir mokomuosius takus, parkus, muziejus, galerijas ir kitas ekspozicines erdves, zoologijos ir botanikos sodus, esančius atvirose lauko erdvėse, ne didesnėmis nei penkių asmenų grupėmis, išskyrus dviejų šeimų ar dviejų namų ūkių narius.

Taip pat leidžiamos sporto, laisvalaikio ir pramogų paslaugos atvirose erdvėse, vienu metu jas teikiant ne daugiau kaip penkiems asmenims, išskyrus dviejų šeimų ar dviejų namų ūkių narius.

Taip pat leidžiami „drive-in“ renginiai, kurių metu neišlipama iš automobilio ir jame yra ne daugiau nei du asmenys, išskyrus vienos šeimos ar vieno namų ūkio narius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sekmės vaikinai.

Sekmės vaikinai. portretas
Žmonės atsikvošėkite,ko pykstate ant padoraus jaunimo.Jaunuoliai yra įsteigę klubą ,turi savo sumanymus, negirtuokliauja,netriukšmauja ,tik tenkina nenusikalstamai savo pomėgius.Šaunuoliai jaunimas,vystykite savo veiklą.Mačiau tą koloną ir man nesukėlė nemalonaus požiūrio.

nejuokinkit

nejuokinkit portretas
Kur paskelbta, kad savo mieste jau negalima važiuoti?

Lietuvis

Lietuvis portretas
Iš kur tiek ožių ir verksnių atsirado? Bijot,tai ir sėdėkit langines užsidarę,o normalūs žmonės mato koks "baisus" tas virusas...
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių