Po skaudžios avarijos pakaunėje – pokyčiai: sankryžoje atsiras greitį mažinantys kalneliai

  • Teksto dydis:

Po praeitą savaitę Kauno rajone, Ringaudų seniūnijoje Juragių kelio ir Gelžkeliuko gatvės sankirtoje įvykusios avarijos, kuomet visureigis nepraleido mokyklinio autobuso ir išvažiavo iš šalutinio kelio, taip sukeldamas autoįvykį, Kauno rajono savivaldybė nusprendė nedelsti ir imtis saugumo priemonių, siekiant išvengti skaudžių nelaimių šiame kelyje.

Antradienį savivaldybėje buvo sušauktas skubus Saugaus eismo komisijos posėdis, kuriame buvo išnagrinėta situacija ir priimti sprendimai dėl vietinės reikšmės kelio atkarpos saugumo užtikrinimo.

Artimiausiomis dienomis Gelžkeliuko gatvėje bus pastatyti kelio ženklai „STOP“, taip pat bus įrengti greitį mažinantys kalneliai.

Pernai gyventojų pageidavimu Gelžkeliuko gatvė buvo išasfaltuota, prieš sankryžą buvo pastatyti šalutinio kelio ženklai, greičio ribojimo ženklai. Savivaldybės atstovai įsitikinę, jog nelaimės šioje sankryžoje įvyksta, nes vairuotojai nesilaiko saugaus vairavimo taisyklių, nestebi kelio ženklų, o naujai išasfaltuota gatvė greitį mėgstantiems vairuotojams – puiki lenktynių trasa.

Savivaldybė saugumo priemonių gali imtis tik Gelžkeliuko gatvėje, nes ji priklauso savivaldybei, o Juragių keliu ir jo priežiūra turi rūpintis Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD).

Įrengus saugumo priemones, Kauno rajono savivaldybė stebės situaciją. Jeigu sankryža ir toliau išliks avaringa – planuojama kreiptis į LAKD dėl galimybės įrengti žiedinę sankryžą šioje atkarpoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mnd

mnd portretas
asile, avarijos nuolat kas dvi savaites, dar niekas nežuvo, bet tai laiko klausimas.

dar

dar portretas
Tokių kalnelių reikia ir prie didžiųjų prekybos centrų,nes pasitaikė atvejų,kai pro išeinačius iš prekybos centro žmones neadekvačiu greičiu pralėkdavo automobilis?

Giedrius

Giedrius portretas
Abejoju ar gera praktika dėl 1 avarijos pulti daryti tokias skubotas išvadas. O jei įvyks antra avarija, po priemonių įrengimo, tai jau automatinį šlagbaumą statys, ar stacionarų policijos postą?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių