Po smarkios liūties Kaunas skaičiuoja nuostolius: virto medžiai, dingo elektra

  • Teksto dydis:

Antradienio pavakarę kauną nuplovė smarki liūtis, siautė stiprus vėjas, kuris pridarė nemažai nuostolių. Daugiausia žalos pridarė virtę medžiai.

Kauno Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos (PGV) specialistai pranešimus apie virtusius medžius pradėjo gauti dar prieš audrą. Pirmasis pranešimas apie tai, jog nuo kelio reikia patraukti virtuolį, gautas apie 16.30 val., kelyje Kaunas – Jonava. Rajoniniuose keliuose ugniagesiams dar ne kartą teko išsitraukti pjūklus ir šalinti šakas bei medžių kamienus ir taip atlaisvinti važiuojamąją kelio dalį.

Po audros apie virtusius medžius pranešimai pradėjo plaukti ir iš miesto. Štai V.Putvinskio, Karkazų Rato, Užnerio, Romainių gatvėse, V.Krėvės prospekte, Lakūnų plente nuvirtę medžiai neleido pravažiuoti, o Utenos gatvėje krintantis medis kliudė ir automobilį.

Vienas medis lūžo ir pačiame Kauno centre – Rotušės aikštėje. Čia augęs gražuolis neatlaikė vėjų gūsių ir virto ne tik ant akmeninio grindinio. Medis kliudė ir atliekų konteinerį, kurį laiką buvo sudėtinga jį aplenkti.

Skaitytojų nuotr.

Staigiai iškritę krituliai apsėmė ir dalį gatvių bei kiemų. Kauniečiai baiminosi, kad kiemuose paliktas turtas gali būti sugadintas. Štai Dainavos mikrorajone gyventojai suko galvas, kaip saugiai išvažiuoti iš kiemo, kad vanduo neapsemtų automobilio variklio. Ši dilema buvo iškilusi ir Kalniečių gyventojams, mat kai užliejamos gatvės, vis pasitaiko, kad kai kurie automobiliai neįveikia kliūties ir užgesta gatvės viduryje.

Audra tapo galvos skausmu ir elektrikams, mat vėjas ir virstantys medžiai išdraskė elektros laidus, tad dalis vartotojų liko be elektros. Kaip skelbė BNS, Utenos regione elektros neturėjo 1,8 tūkst. vartotojų, Kauno – 1,7 tūkst. Skaičiuojant Lietuvos gyventojus, po praūžusios liūties elektros viso neturėjo daugiau nei 5 tūkst. vartotojų. Dar ir trečiadienį ne visiems gyventojams atnaujintas elektros tiekimas, tačiau tikimasi, kad tai bus apdaryta artimiausiu metu.

Feisbuko nuotr.

„Vakar Kaune regione praūžusi audra nepridarė didelių bėdų elektros skirstymo tinklui. Iškart po audros bendrovė ESO fiksavo, kad be elektros energijos buvo likę 1,8 tūkst. gyventojų.

Didžiajai daugumai jų tiekimas atstatytas operatyviai, dirbo pastiprintos brigados, kitos atvažiavo iš gretimų regionų, kur gedimų nebuvo fiksuojame. Šiandien dėl vakarykštės audros be elektros yra likę apie 100 namų ūkių, dedame visas pastangas gedimus pašalinti kuo greičiau“, – trečiadienį portalui kauno.diena.lt sakė ESO atstovas Paulius Kalmantas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vila

Vila portretas
Visais laikais plauk neploves - gal tik dulkiu maziau, bet jeigu didelis lietus, sumesa iv .siuksles ir uzkemsa nutekejimo ggroteles ir nereikia cia lialia,kad sovietu laikais plaudavo (plaudavo!) , bet po didelio lietaus vistiek gatves plaukdavo, nes vanduo nespedavo nubegti.

as

as portretas
Vis taupymas savivaldybės biudžeto -neplaunamos nevalomos sepeciais gatvės ką anksčiau matydavom iki matijosaicio valdymo pradžios...na aišku gali sakyti daug remontuojami gatvių-tai gal kitaip reiktų planuoti tuos remontus? O kad gyventojai su masinom aptures nuostolių tai tam ale draudimas yra ar ne?

Vladimiras Moskvičiovas

Vladimiras Moskvičiovas portretas
TARYBINIAIS LAIKAIS LAISTE GATVES KASDIEN VASARA, O BE TO VALE VISAS KANALIZACIJAS, PLOVE PO SPAUDIMU-ŽINAU
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių