Pereiti į pagrindinį turinį

Po viešų įžeidimų Kauno politikai mokysis tolerancijos

2013-10-29 10:00
Aušrys Kriščiūnas
Aušrys Kriščiūnas / Artūro Morozovo nuotr.

Kauno miesto tarybos nario Aušrio Kriščiūno vieši įžeidūs žodžiai nepraslydo pro ausis Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybai. Dėl politiko elgesio savivaldybėje siūloma organizuoti specialius mokymus.

Per spalio viduryje vykusį tarybos posėdį "Jaunosios Lietuvos" frakcijos narys A.Kriščiūnas viešai pasišaipė iš kaunietės, kalbančios su rusišku akcentu. Vyresnio amžiaus moteris iš savivaldybės išėjo su ašaromis akyse, o politiko elgesys sukėlė pasipiktinimo bangą viešojoje erdvėje.

Tokį A.Kriščiūno elgesį pradėjusi svarstyti savivaldybės Etikos komisija sulaukė rašto iš Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos.

Jame kontrolierė Aušrinė Burneikienė teigia, kad gavo kelių nevyriausybinių organizacijų prašymus pradėti tyrimą dėl galimos diskriminacijos kalbos ir tautybės pagrindu.

"Viešas A.Kriščiūno pasisakymas tarybos posėdyje, be jokios abejonės, yra įžeidžiantis, diskriminacinio pobūdžio, tačiau vieši pasisakymai nepriskirti Lygių galimybių bei Moterų ir vyrų lygių galimybių įstatymų reguliavimo sričiai", – teigė kontrolierė.

Kitaip tariant, kaip savivaldybės Etikos komisija, taip ir A.Burneikienės vadovaujama tarnyba nubausti A.Kriščiūną neturi kaip. "Darbo santykiai, prekės, paslaugos, restoranai, bankai, draudimo bendrovių veikla – tai sritys, kurias galime nagrinėti. Bet į jas neįeina vieši politikų pasisakymai, tad tyrimo negalėjome pradėti. Kontrolierė gali išsakyti savo nuomonę ar rekomenduoti prevencijos priemones. Šiuo atveju – pasiūlyti mokymai nediskriminacijos tema", – išsamiau situaciją pakomentavo kontrolierės patarėjas ryšiams su visuomene Valdas Dambrava.

Jo teigimu, tarnyba tikrai padėtų savivaldybės administracijai surengti mokymus, jei tik ši sutiktų juos organizuoti. "Kaune gruodžio pradžioje rengsime seminarus diskriminavimo mažinimo ir kitomis panašiomis temomis. Ar į juos kviesime A.Kriščiūną? Iš patirties žinau, kad politikai labai užsiėmę, tikiuosi, jis ir pats padarys išvadas", – sakė A. Burneikienės atstovas.
Savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis aiškino dar nematęs A.Burneikienės rašto.

"Jei tarnyba rekomenduoja organizuoti mokymus, tai ir įpareigosime Viešosios vadybos ir personalo skyriaus specialistus jais pasirūpinti. Kiekvienų metų biudžete kompetencijai tobulinti turime numatytą sumą. Iš šių lėšų bus galima nupirkti ir tokio pobūdžio mokymus", – svarstė D.Ratkelis.


Komentaras
Aušrys Kriščiūnas
\

Ką manau apie tokią iniciatyvą ir ar eičiau į tokius mokymus? Jei manyčiau, kad tikslinga juose lankytis, tai lankyčiausi. Kol kas, manau, esu gana tolerantiškas. Man tokie mokymai nelabai ką ir padėtų. Turiu pakankamai patirties, tačiau jei meras Andrius Kupčinskas lieptų – tai kur dėsies, tada eičiau.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų