Šaršalą sukėlusi inspektorių apgultis Kauno kavinėse: VMI pateikė savo atsaką

  • Teksto dydis:

Po kilusio šurmulio dėl sekmadienį, per Eurolygos finalo ketverto rungtynes, Kauno maitinimo įstaigas krėtusių institucijų veiksmų, VMI pateikė savo poziciją ir rengtų patikrinimų rezultatus.

Kaip portalo kauno.diena.lt žurnalistams sakė Kauno apskrities Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) Kontrolės departamento direktorė Ligita Brazlauskienė, tai yra įprasta VMI praktika. Kadangi išaugus klientų srautui maitinimo įstaigose padidėja pajamų neapskaitymo rizika bei nelegalaus darbo atvejų.

„Apsilankymų maitinimo įstaigose savaitgaliais tikslas – užtikrinti, jog apskaitant pajamas būtų laikomasi reikalavimų, tačiau per masinius renginius, kai darbo krūvis yra padidėjęs, norint kuo mažiau trukdyti verslininkus, VMI vis dažniau renkasi alternatyvius operatyviems patikrinimams – prevencinius veiksmus. Pavyzdžiui, taiko praktiką, susiekia su festivalių, varžybų, renginių organizatoriais ir jų metu veikiančiais prekybininkais dar iki renginio, ir primena jiems apie tai kaip tinkamai turi būti apskaitomos pajamos, kokie leidimai privalomi ir pan. Ateityje šias prevencines priemones esame numatę taikyti aktyviau“, – aiškino VMI atstovė.

Apsilankymų maitinimo įstaigose savaitgaliais tikslas – užtikrinti, jog apskaitant pajamas būtų laikomasi reikalavimų.

Pasak L. Brazlauskienės, šį savaitgalį patikrinimai surengti bendradarbiaujant Kauno regiono Jungtiniam operacijų centrui. Kontrolės veiksmuose dalyvavo ir Valstybinės darbo inspekcijos (VDI) bei Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) specialistai.

„Praeitą savaitgalį, Kauno AVMI maitinimo įstaigose atliko 27 patikrinimus, kurių metu nustatė 20 pažeidimų, dažniausiai susijusių su pajamų neapskaitymu: septyniais atvejais vengta išduoti fiskalinį kasos aparato kvitą, devynis kartus nustatytas grynųjų pinigų neatitikimas kasoje“, – detalizavo pašnekovė.

Užklausą apie savaitgalį vykdytus patikrinimus ir jų rezultatus portalo kauno.diena.lt žurnalistai pateikė ir VMVT specialistams. Kaip paaiškėjo, per patikrinimus VMVT vertino subjektų patalpų atitiktį  higienos reikalavimams,  maisto produktų atsekamumą, žaliavų kokybę, žaliavų ir patiekalų laikymo sąlygas, temperatūrinį režimą ir kt.

„VMVT patikrinimus atliko penktadienį ir šeštadienį. Patikrinimai vyko didžiausio svečių ir kauniečių sulaukusiose Rotušės aikštės ir Vilniaus gatvės viešojo maitinimo įmonėse. Iš viso per dvi dienas VMVT inspektoriai patikrino 16 kavinių, restoranų. Nustatyti mažareikšmiai pažeidimai“, – teigė VMVT atstovai.

Jie tvirtino,  kad kavinių, restoranų veikla per patikrinimą nebuvo trikdoma. Pretenzijų dėl to esą. nebuvo sulaukta. Tačiau sekmadienį viename Kauno restorane VMI atstovus pamatęs aktorius ir režisierius Andrius Žiurauskas, pasakojo kiek kitaip.

Pasak žinomo vyro, vienas savininkas skundėsi, kad atėjus specialistams, tikrinusiems maisto saugą ir higieną, reikėjo uždaryti virtuvę, kol jie vykdė darbus. „Įsivaizduokite: lauke pilna žmonių, bet tikrina higiena, ir reikia uždaryti virtuvę, kad jie galėtų pažiūrėti. Taigi, kiekviena sekundė yra svarbi, o čia uždaro kažkuriam laikui. Aš tikrai nesuvokiu šito tarnybų plano“, – stebėjosi aktorius.

„Noriu didžiuotis, bet gėda! Kaune šiandien Final4, Kaunas ūžia!!! Padavėj(os)ai surinks gyvenimo žingsnių per dieną rekordą… Visi stengiasi kaip gali, reprezentuoja miestą, šalį, o kadangi, tokie dalykai – ne kasdien, tai visi šlapi iki gumytės…

Ir aš negaliu patikėti – tokią užimtą dieną, kai restoranų žmonės žino: laiko parūkyti bus tik ryt, Kauno restoranus lanko VMI!!!!

Jūs Rimtai?!!! Ar jūs – instrumentas padėti šaliai klestėti? Ar sukurti tik dulkinti ir tyčiotis???

Jūs Rimtai?!!! Ar jūs – instrumentas padėti šaliai klestėti? Ar sukurti tik dulkinti ir tyčiotis??? Ką tik mačiau, kaip padavėja slapčiomis masažavo pėdas… O prie kasos tuo metu perdėm mandagiais veidais dvi VMI žiurkės… Priėjau, sakau, vyrai, tikrai ne ta diena jums čia lankytis… Ir jiedu žino, kad galėtų ateiti kitą savaitę, kai viskas aprims, bet ne!

Šiandien visi pavargę, šiandien visi išsiblaškę – va, šiandien ir išp…im! Ačiū tau VMI!!!“ – feisbuke sekmadienį piktonosi A. Žiurauskas.

Žurnalistai yra uždavę klausimus raštu ir VDI atstovams. Gavę jų atsakymą, tekstą papildysime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tam trumpinimui

Tam trumpinimui portretas
Pridėti R, ką tai reiškia spręsti kiekvienas gali pagal save

FUII!

FUII! portretas
Krabagradą reikia krėsti per visus galus.

few

few portretas
rezimas kitaip dirbt negali, supuvus valstybe
VISI KOMENTARAI 69

Galerijos

Daugiau straipsnių