Pokalbis „Kauno dienos“ studijoje: Jėzuitų gimnazijos mokiniai ilgisi sovietmečio?

  • Teksto dydis:

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi Kauno jėzuitų gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytojas Mindaugas Grigaitis.

Kauno jėzuitų gimnazijoje – neramūs laikai. Keli mokiniai, viešoje erdvėje demonstravę sovietinius simbolius ir pamokų metu kvestionavę SSRS represijas, Lenino ir Stalino kultą, sukūrė filmuką, kuriame „demaskuoja“ imperialistinius JAV kėslus ir kelia klausimą, ar NATO yra vienintelis būdas Lietuvai apsisaugoti nuo užsieno agresijos.

Vaizdo įraše, kuris pasirodė Sausio 13-osios išvakarėse, taip pat kritikuojama „populistinė, nacionalistinė ir ksenofobinė retorika, kuria siekiama suburti visuomenę prieš vieną bendrą priešą“, čia pat paaiškinant, kas turima omenyje: „dažnai Rusijos žmonėms lipdoma viena bendra etiketė: okupantas, nesigilinant detalėse, toliau ugdant ksenofobiją ir platinant baimę“.

Viešoje erdvėje netruko pasirodyti pranešimai, neva Jėzuitų gimnazijos administracija riboja saviraiškos laisvę ir reikalauja mokinių pašalinti šį kūrinį, grasindama išmesti iš mokyklos.

Kiek pagrįsti šie teiginiai ir kodėl jauni žmonės palankiai vertina kraštutines kairiąsias idėjas, pokalbis „Kauno dienos“ studijoje su Kauno jėzuitų gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytoju Mindaugu Grigaičiu.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai imkit ir padarykit apklsusas

Tai imkit ir padarykit apklsusas portretas
Ifomu kiek zmpniu oadakys kad dabar juems guvrnt labai gerai.ir kut kie dorbs ir kiek xmpniy padakys jad dabar juems gyvrnt blogai daug blogusi nei pgie rusu mansu kaf padakts kaf daig blogisu dauguma tik tie kas dorba sfime mkisterojose kuriy lietuboj yra net penkiolika ant dvieju milijonj gyventoju tai tif pasakys kad xinpma juems getai ggvent jul gsuna beveikpi desi tukstanciu tsi kk jiems blogsi o dauguma firba uz monkmumus jy yra dauguma ir jie buskad ir kaip. Nepatiks kai kam juknebusmaugdit paeme visu ir nenunuodisit

mes irgi

mes irgi  portretas
gudziais tarybiniais laikais ant sienu paisydavo vycius su gedimino stulpais-vaikydavosi bet nepagaudavo-visus senamiescio prahodus zinojom

Tie snargliai

Tie snargliai portretas
patys nesugalvojo,tėvelių -postokupantinio gaivalo nuodai.VSD turi rimtai padirbėti.
VISI KOMENTARAI 89

Galerijos

Daugiau straipsnių