Pokalbis su vyskupu ar kunigu – prie kavos

  • Teksto dydis:

Kur pastarąjį kartą esate prasilenkę su kunigu? Bažnyčioje? O gal kavinėje? Ir kur pastarąjį kartą esate užkalbinę kunigą – per laidotuves? O ar būtų įdomu kavinėje prisėsti prie kunigo ir paklausti ko nors svarbaus, neformalaus?

Kauno arkivyskupija atnaujina susitikimų ir pokalbių ciklą "Kunigai kavinėse". "Kunigus, diakonus ir net vyskupus galėsime sutikti, pakalbinti, padiskutuoti neformalioje aplinkoje, ateidami į vakarus miesto kavinėse. Keturiuose numatomuose vakaruose dalyvaus arkivyskupas Lionginas Virbalas SJ, arkivyskupas Kęstutis Kėvalas, kunigai Algirdas Akelaitis, Eugenijus Markovas SJ, Gabrielius Satkauskas", – susitikimų ciklą pristatė Kauno arkivyskupijos atstovas spaudai diakonas Darius Chmieliauskas. Jis ir diakonai Gintas Petkevičius bei Benas Ulevičius moderuos pokalbius su vyskupais ir kunigais.

Tokie vakarai Kaune rengiami nuo 2013 m. Kaip skelbia Kauno arkivyskupija, atnaujintuose susitikimuose bus po du pašnekovus. Pabendrauti su dvasininkais kauniečiai kviečiami į naujas erdves – kavines, kur susitikimai su dvasininkais dar nevyko. Vienas susitikimų pirmą kartą numatytas ir kauniečių bei miesto svečių ypač gausiai lankomame prekybos ir pramogų centre "Akropolyje".

Pirmasis pokalbių ciklo "Kunigai kavinėse" vakaras – jau šį ketvirtadienį, vasario 27-ąją, 18 val. kavinėje "Galeria Urbana", Vilniaus g. 22. Susitikimo tema – "Bažnyčia yra ne/turtinga?" Išgirsti ir padiskutuoti apie tai, kuo Bažnyčia turtinga ir kas yra jos turtai ar neturtas, kviečia paskirtasis Kauno arkivyskupas K.Kėvalas ir diakonas D.Chmieliauskas.

"Pripažįstame, kad Bažnyčia turi būti atviresnė, kalbėdama apie materialines vertybes. Šioje srityje yra kur padirbėti ir apie tai reikia kalbėti viešai. Bet tai nėra kažkokie slapti milijonai. Taip, turime rūpintis žemiškomis gėrybėmis, bet esminis klausimas – kam ir dėl ko? Vargšai yra Bažnyčios turtas, į juos ir popiežius Pranciškus atkreipė dėmesį bei ragina mūsų žvilgsnius kreipti į tai. Dėl ko bažnyčiose renkamos aukos? Kad galėtume sukurti tinkamas sąlygas garbinti Dievą ir padėtume silpniesiems. Apie tai ir ne tik apie tai pasikalbėsime ketvirtadienio vakarą", – žada D.Chmieliauskas.

Projektas "Kunigai kavinėse", pasak Kauno arkivyskupijos kurijos, yra atsiliepimas į popiežiaus Pranciškaus išsakytą troškimą, kad Bažnyčia ir dvasininkai neužsidarytų, eitų arčiau prie žmonių, ten, kur juos gali sutikti, kur jie ilsisi, leidžia laiką, kad susipažintų, pasikalbėtų, megztų žmogiškąjį dialogą ir tomis temomis, kurios atrodo nepatogios, kad paliudytų Bažnyčios atvirumą, pagarbą tiesai.

"Esate laukiami, susitikime, susipažinkime, kalbėkimės!" – ragina organizatoriai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Pas mus kunigų - it šuns kakučių pavasarį, Lietuvai naujų Zebedenų reikia!

Paziuresim ar naujam arkivyskupui

Paziuresim ar naujam arkivyskupui portretas
uzteks geros valios pazaboti klebonu goduma laiminant santuokas TAIP VADINAMOSE "VIP"KAUNO BAZNYCIOSE >PRISIKELIMO.GERTRUDOS VYTAUTO.EMERITAS S.T.ZINOJO ZURNALISTAI JI INFORMAVO DAR TADA KAI EJO PAREIGAS BET IKI SIOS DIENOS NIEKAS NEPASIKEITE.

Labai gaila kad jis tapo kauno arkivyskupu

Labai gaila kad jis tapo kauno arkivyskupu portretas
Kauno arkivyskupu turejo tapti vyskupas Poniskaitis.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių