Pereiti į pagrindinį turinį

Policija prašo vairuotojų rugsėjį vairuoti itin atsargiai

2009-08-28 13:53
Policija prašo vairuotojų rugsėjį vairuoti itin atsargiai
Policija prašo vairuotojų rugsėjį vairuoti itin atsargiai / Tomo Raginos nuotr.

Kauno policija Rugsėjo 1-ąją ir pirmosiomis rugsėjo savaitėmis visus eismo dalyvius ragina būti itin atidžius, rūpestingus, saugoti save ir savo vaikus.

Pasak Kelių policijos valdybos viršininko Alfonso Tarasevičiaus, pareigūnai rugsėjo pirmąją savaitę didžiausią dėmesį skiria eismo saugumui gatvėse ir pėsčiųjų perėjose. Akivaizdu, kad pareigūnų bei jų padėjėjų budėjimas pėsčiųjų perėjose prie mokyklų ar intensyvaus eismo gatvėse duoda naudos: nuo 2003 metų jose nebuvo sužalotų ar žuvusių vaikų.

Šįmet pareigūnai, padedami policijos rėmėjų ir Šaulių rinktinės pareigūnų, budės ties 80 pėsčiųjų perėjų. Patruliai organizuos budėjimus prie darželių, bendrojo lavinimo mokyklų, bus numatyti maršrutai keliuose, vedančiuose į vaikų ugdymo įstaigas.

Pareigūnai, siekdami priminti atsakomybę už savo elgesį kelyje, apie pagarbą žmogaus gyvybei, toliau tęs šviečiamąjį darbą: lankysis ikimokyklinio amžiaus vaikų ugdymo įstaigose, mokyklose, skaitys paskaitas, rengs konkursus, ves praktinius mokymus gatvėse.

Visą rugsėjį vyks Policijos departamento rengiamos akcijos „Saugiai į mokyklą - saugiai į namus“ ir „Saugos diržai“, kurių metu bus kreipiamas ypatingas dėmesys vairuotojų, keleivių galinėse sėdynėse bei vaikų vežimo specialiose sėdynėse kontrolei, tikrinamas vairuotojų blaivumas, stebimos perėjos, baudžiami be šalmų ir pažymėjimų važiuojantys motociklų ir mopedų vairuotojai.

Viešosios tvarkos tarnybos viršininkas Remigijus Stukas atkreipė dėmesį, kad policijos prevencijos padalinių pareigūnai ir policijos patruliai rugsėjo 1 dieną visose policijos komisariatų prižiūrimose teritorijose rengs reidus, tikrins vaikų ir jaunimo susibūrimo vietas, mokyklų prieigas, kavines, barus, prekybos kioskus.

Ypatingą dėmesį pareigūnai skirs viešųjų vietų miesto centre ir senamiestyje stebėjimui vaizdo kameromis.

Policijai į pagalbą atskubės ir miesto dvasininkijos atstovai, kurie pamaldų metu atkreips senelių, tėvų, vairuotojų dėmesį į vaikų saugumą, patars šiomis dienomis neskubėti, labiau drausminti vaikus. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų