Naujasis apžvalgos ratas ant Milikonių kalno – jau veikia!

Ketvirtadienio popietę pradėjo veikti naujasis Kauno apžvalgos ratas. Jis įkurdintas Milikonių apžvalgos aikštelėje.

Anot MB „Atrakcionai“ direktorius Gintaro Lisinsko, šiuo ratu bus galima pakilti į 25 m aukštį.

Per pusdienį apžvalgos ratą jau spėjo išbandyti apie 40 žmonių. Kokia dažniausia reakcija? Darbuotoja Gintarė sakė, kad šiandien dažniausiai girdėjo žodžius: „Ateisiu dar kartą“.

Tiesa, vienas vaikinas labai apgailestavo, kad kabinoje būtina tik sėdėti – neleidžiama atsistoti. Tai draudžiama dėl saugumo sumetimų.

 

 

Ketvirtadienį panorusius išbandyti šią pramogą lepino oras – buvo giedra, saulėta, geras matomumas ir galimybė apžvelgti tolimas apylinkes, pabandyt atpažinti objektus horizonte. Pakilus, pavyzdžiui, matosi Kauno pilis.

Nebuvo ir vėjo, kuris siūbuotų kabiną. Ekstremalams gal tai yra minusas, bet net ir tokiomis sąlygomis kabinoje atsistoti nesinorėjo.

Pats įrenginys į aikštelę buvo atvežtas dar praėjusią savaitę. Jį planuota paleisti savaitės pradžioje, tačiau startas nusikėlė dėl techninių kliūčių – reikėjo laukti elektros prievado.

Kauno miesto savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Agnė Augonė portalui kauno.diena.lt nurodė, kad savivaldybės leidimas šiai pramogai duotas.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Prašymą svarstė Renginių ir pramoginių paslaugų organizavimo Kauno viešosiose vietose derinimo komisija. 

„Nors leidimas paslaugai išduotas, iki įrenginių naudojimo pradžios turi būti pateiktos įgaliotos įstaigos eksperto išvados, kad šie įrenginiai yra tinkami saugiai naudoti“, – šią savaitę teigė A. Augonė.

Ketvirtadienį savivaldybės atstovai papildė, kad reikiami dokumentai gauti.  Konstatuota, kad „įrenginys tinkamas naudoti“.

Kaip jau esame rašę, pramogos kaina asmeniui – 5 eurai. Su suaugusiojo priežiūra kilti galės ir maži vaikai, tačiau vieni žvalgytis iš aukštai galės tik nuo tam tikro amžiaus.

Įsigijęs bilietą asmuo ratu bus pakeltas kelis kartus. Viskas truks maždaug penkias minutes. Darbo dienomis I-IV pramoga veikia 11-23 val., penktadienį ir savaitgaliais - 12-24 val.

Aikštelė ir taip yra aukštai, tad ratas savo įspūdį tikrai padarys.

„Norėjosi išbandyti. Aikštelė ir taip yra aukštai, tad ratas savo įspūdį tikrai padarys“, – teigė G. Lisinskas.

Anksčiau Kaune yra veikęs apžvalgos ratas prie Neries Jonavos g. „Ten buvo mano partnerių. Nežinau, ar jiems pasiteisino, bet manau, kad kauniečiams reikia atrakcijos, reikia prasiblaškyti“, – pridūrė bendrovės vadovas. 

Vilmanto Raupelio nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Koks darbo laikas

Koks darbo laikas portretas
Koks darbo laikas? Iki kelintos valandos vakare dirba?

ED

ED portretas
Man kažkaip tie 3 ratai per 3 minutes nuskambėjo nekaip - iš tiesų norėtųsi, kad būtų bent vienas ratas, kuris pasisuktų bent per 15-20 min., kas intervalą sustodamas, kad būtų galima pasidairyti, pasidaryti miesto nuotraukų. Bent jau taip veikia normalūs apžvalgos ratai. Londone vieną kartą apsisuka per pusvalandį.

Paf

Paf portretas
Ruskiai puola. O jus kazkokiais ratais uzsiimat blin...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių