Pradėtos KTU „M-Lab“ laboratorijų komplekso statybos Kaune

  • Teksto dydis:

Kaune, buvusioje „Kolegų“ kavinės vietoje, pirmadienį oficialiai pradėtos Kauno technologijos universiteto laboratorijų komplekso „M-Lab“ statybos, pranešė universitetas.

Pirmadienį kapsulės įkasimo ceremonijos metu buvo pasirašytas laiškas ateities kartoms, kurį pasirašė universiteto bendruomenės, rangovų „Dzūkijos statyba“ atstovai, Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė ir Kauno miesto savivaldybės meras Visvaldas Matijošaitis.

„KTU „M-Lab“ – tai ne tik mokslo ir verslo bendradarbiavimas, bet ir vieta, kurioje rinksis įvairių sričių kūrėjai bei tyrėjai. Tai bus trūkstama grandis, kurios praktiškai Lietuvoje niekur nėra, kuri jungia mokslą su verslu, tai – inovacijų ekosistema“ – pranešime cituojamas KTU rektorius Eugenijus Valatka.

Skelbta, jog vietoj Studentų gatvėje esančios kavinės iškils 3,79 tūkst. kv. m bendro ploto dviejų aukštų modernių eksperimentinių ir prototipavimo laboratorijų pastatas.

Rangos darbus atliks statybų bendrovė „Dzūkijos statyba“.  Projekto vertė – daugiau nei 5 mln. eurų.

Architektūrinį projektą parengė bendrovė „G. Janulytės-Bernotienės studija“, kuri 2019 metais laimėjo skelbtą Kauno technologijos universiteto skelbtą laboratorijų centro architektūros konkursą.

Laboratorijų kompleksą ketinama atidaryti 2022 metų pabaigoje.

Skelbta, jog centre planuojama kurti, gaminti, išbandyti, pristatyti bei parduoti technologijų prototipus. Centre atliekami tyrimai ir veiklos bus orientuotos į žmogaus gyvenimo kokybės gerinimo sprendimus bei mokslinių tyrimų stiprinimą per dirbtinį intelektą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

laukite atvykstant marsieciu

laukite atvykstant marsieciu portretas
i savo m-lab. Yra toks jau "mokslinis slenis" - saltas ir pilkas, niekaip nesulaukiantis kada gi ten atvyks marsieciai ir "darys moksla".

Estas

Estas portretas
Kavines subakrotino, labaratorijų pastatys. Prancuzijo kas savaite baznycia sudegina, mecete pastato.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių