Praeivių dėmesį patraukė Panemunės šile atliekami darbai

  • Teksto dydis:

"Kauno dienos" skaitytojai pasidalijo nuotraukomis iš Panemunės šilo. Jose matyti, kad ties prieš kelerius metus įrengtu paplūdimiu ir tinklinio aikštelėmis atsirado papildomas skaldos takas.

Praeiviai spėliojo, kam tokie darbai buvo atlikti, nes Panemunės pliažas, šalia jo esanti infrastruktūra bei takai buvo vos prieš kelerius metus sutvarkyti ir dar tikrai nespėjo susidėvėti.

"Pastebėjome tą suploto žvyro skaldos taką ir labai nustebome, nes juk šalia eina geras, asfaltuotas takas. Tas žvyro plotelis prasideda vos nusileidus nuo kalniuko, vedančio nuo A.Smetonos alėjos į pliažą. Keistai atrodo, tarsi koks nereikalingas šašas, nes tako platinti tikrai čia nereikia", – stebėjosi "Kauno dienos" skaitytoja Ilona.

Moteris svarstė, kad galbūt nuspręsta dėl kažkokių priežasčių mažinti žaliuosius plotus, o gal ateityje žvyro tako dalis bus išasfaltuota. Pasak kaunietės, vis dėlto visus darbus galėjo atlikti vienu metu, kai tvarkė Panemunės takus bei pliažą, nes dabar, jei vėl čia bus užkurta kelininkų technika, poilsiautojai patirs nepatogumų.

"Kauno dienos" skaitytojų nuotr.

Keistai atrodo, tarsi koks nereikalingas šašas, nes tako platinti tikrai čia nereikia.

Tačiau Kauno savivaldybės atstovai pateikė kitą paaiškinimą. Toks papildomas takas reikalingas tam, kad nuo vandens būtų galima apsaugoti ties taku esančią tinklinio aikštelę ir ties Nemunu įrengtą paplūdimį. Taip esą bus užtikrinta, kad per lietų smėlis nebūtų išplaunamas į asfaltuotą tako dalį.

"Panemunės (A.Smetonos al.) paplūdimyje dirba Miesto tvarkymo skyriaus užsakyti rangovai. Teritorijos reljefas performuojamas taip, kad didesnių liūčių metu nebūtų plaunamas pagrindinis paplūdimys, nebūtų gadinami esami takeliai ir kita rekreacinė infrastruktūra", – komentavo Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.


Šiame straipsnyje: Panemunės šilasdarbaiskaitytojo naujienadarbai Panemunės šile

NAUJAUSI KOMENTARAI

Gera danga

Gera danga portretas
Kur daugiausia zmoniu placiajam apatiniam take tai pats geriausias takas tiek riedutininkams tiek dviratininkams tiek paspirtukinikams gali bet kada be dantu grizti

kada

kada portretas
...ateis eilė tvarkyti ant Marvelės liūčių metu besiliejančio vandens kanalizavimą? Ar viskas liks tik pažadais? Paplūdimį apsaugoti, žinoma, gerai, bet ten žmonės tik lankosi, o Marvelėj nuolatinai gyvena...

Vičiūniškis

Vičiūniškis portretas
Vieningi kauniečiai, GĖDA visai jau nepažystat savo didvyrių, Reik žinot iki kieno namų veda dviračių takas ir neamsėt !
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių