Praeivių dėmesį traukia naujas piešinys ant daugiabučio sienos: spalvos džiugina

  • Teksto dydis:

Gatvės meno galerija Kaune pildosi. Vienas naujausių piešinių nugulė ant Šiaurės pr. 89-ojo namo sienos. Per visą daugiabučio aukštį praeivius pasitinka sportinio inventoriaus akcentai.

Raketės, tinklinio kamuolys, ledo ritulio lazdos ir kiti elementai ant daugiabučio namo sienos suformavo žmogaus siluetą. Į šias formas telpa ir žemės ūkyje naudojami daiktai. Štai kibiras atstoja žmogaus kepurę, grėblys – tarsi pečiai, o jo kotas – dalis kūno bei kojos. Žinoma, kiekvienas gali įžvelgti ir kitas detales, o visų daiktų visuma gali nebūtinai sietis su žmogaus siluetu, bet gali atverti ir kitus fantazijos klodus.

Praeiviai piešiniui negaili pagyrų, mat ant Šiaurės pr. 89-ojo namo sienos nupieštos spalvotos detalės kuria gerą nuotaiką, skatina neužsisėdėti namuose ir kažką veikti – sportuoti ar tvarkyti aplinką, važiuoti į sodus ir pan.

Vyčio Šulinsko nuotr.

„Man šis piešinys tarsi priminimas, kad reikia sportuoti. Kaip tik galvojau susirasiu kamuolį ir su vaikais eisiu kur į parką jo paspardyti“, – replikavo pro minėtą daugiabutį praėjęs Paulius.

„Smagu, kad piešinys spalvotas, gyvas. Tikrai įneša gerų emocijų į mūsų kiemą“, – gerų žodžių negailėjo ir Daina.

Kauno savivaldybės Urbanistinių, architektūrinių ir investicinių klausimų komisijos pirmininkas Saulius Rimas, portalui kauno.diena.lt sakė, kad šis piešinys nėra gatvės meno platformos „Gyvos sienos“ dalis. Tai reiškia, kad jo iniciatoriai – patys daugiabučio namo gyventojai, panorę turėti žaismingesnę aplinką.

Socialiniuose tinkluose nurodoma, kad piešinio autorius – Morfai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

 Kaunietis portretas
Man asmeniskai tai pastatų darkimas.

ragas

ragas portretas
kiek čia zanūdų atsilupusių komentuoja...

Ernestas.

Ernestas. portretas
Melas. Lietuvos Respublikos lietuvių Velnio išpažintojų karo kurstymas, propoganda. Viešinu, Antano Baranausko gatvė, 12-54, landynė saugokitės prostitutė Neringa Venckienė, viena daro nesamones naudodamasis kompiuteriu, trukdo yra veikianti ne viena, afristė-prostitutė. Yra nustatyta elgesio sutrikimai. Lengva išnaudoti. Lietuvos Respublikos Kauno vpk, Darius Žukauskas, Mindaugas Baršys. Gintautas Žaliagiris, Aloyzas Venckus. Danguolė Šermukšnienė, Lidija Burbienė. Všį Ernmar Respublika. 1.2 procento gyventojo paramos 2022 metų forma. Luminor LT294010051005573106. Direktorius, Ernestas Marcinkevičius.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių