Pereiti į pagrindinį turinį

Prancūzijos ambasadorius pakvietė į savo rezidenciją

2016-04-05 15:22
DMN inf.

Kauno jėzuitų gimnazijoje lankėsi Prancūzijos ambasadorius Lietuvoje Philippe'as Jeantaud. Į gimnaziją jis atvyko kartu su savo delegacija: kalbos atašė Nicolas Torres bei spaudos atašė Sami Fisek. Pagrindinis šio vizito tikslas – susitikti su prancūzų kalbos besimokančiais mokiniais ir sužinoti, kokie klausimai aktualūs Lietuvos jaunimui. Tai pirmasis toks ambasadoriaus vizitas Lietuvos mokykloje.

Susitikimo metu buvo gvildenamos įvairios mokiniams aktualios temos. Ambasadorius pasakojo apie savo misiją Lietuvoje, Europos saugumo situaciją bei Lietuvos ir Prancūzijos bendradarbiavimą. Po susitikimo kalbinti moksleiviai teigė, kad juos sužavėjo ambasadoriaus diplomatiškumas ir gebėjimas aiškiai bei korektiškai atsakyti į sudėtingus klausimus.

"Mūsų mokyklai tai istorinis įvykis ir didžiulė garbė, kad ambasadorius savo vizitui pasirinko būtent Kauno jėzuitų gimnaziją. Prancūzų kalbos ugdymui iš tiesų skiriame didžiulį dėmesį, todėl labai džiaugiamės, kad šios pastangos buvo įvertintos. Susitikę su ambasadoriumi dalijomės idėjomis ir aptarėme tolesnio bendradarbiavimo galimybes. Tikimės, kad pavyks jas įgyvendinti", – teigė Kauno jėzuitų gimnazijos direktorius Virgilijus Saulius SJ.

Prancūzijos ambasados teigimu, Kauno jėzuitų gimnazija šiam vizitui buvo pasirinkta neatsitiktinai. Buvo atsižvelgta į gimnazijos prancūzų kalbos mokytojos Vykintos Saulytės-Bukauskaitės aktyvią veiklą, taip pat puikius gimnazijos mokinių rezultatus prancūzų kalbos olimpiadose, konkursuose ir festivaliuose. Neseniai vykusiame respublikiniame prancūziškos dainos konkurse mokiniai užėmė trečią vietą.

Susitikimo pabaigoje pažangiausius prancūzų kalbą besimokančius jaunuolius ambasadorius pakvietė į savo rezidenciją Turniškėse, kur liepos 14 d. vyks Prancūzijos nacionalinės šventės, Bastilijos paėmimo dienos, minėjimas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų