Į Kauną neįleistos jaunuolių kompanijos: paskirtos baudos po 250 eurų

Sugriežtintos karantino sąlygos jau galioja daugiau kaip mėnesį, bet pasitaiko asmenų, kuriems niekaip nepavyksta išsitekti savo savivaldybės ribose.

Pareigūnai vis skelbia statistiką, kurioje – daugybė apgręžtų, į Kauną neįleistų ar neišleistų žmonių.

Bandantiems laimę kaip nors prasmukti į kitą miestą neturint svarbios priežasties, tenka grįžti it musę kandus, o kai kurių piktnaudžiautojų kišenes palengvina gauta 250 eurų bauda.

Pareigūnai, tikėtina, per tą laiką prisiklausė visokių gyvenimiškų istorijų, o kartu ir pasakų, kodėl žūtbūt vienam ar kitam vairuotojui reikia nusigauti į vieną ar kitą savivaldybę.

Kartais realios situacijos pranoksta išgalvotas. Su kokiais scenarijais sausį pareigūnus pasitinka postus pravažiuoti bandantys vairuotojai? 

Vairuotojai, su kuriais susidūrėme, pasiaiškinimui pateikia gyvenimiškas ir paprastas istorijas: apsipirkti, pasivaikščioti, į degalinę ar autoservisą nuvykti.

„Iš tiesų kažkokių intriguojančių ar neįtikimų situacijų ir pasiaiškinimų nebūta. Vairuotojai, su kuriais susidūrėme, pasiaiškinimui pateikia gyvenimiškas ir paprastas istorijas: apsipirkti, pasivaikščioti, į degalinę ar autoservisą nuvykti. Dažnai pasitaiko ir siuntų pasiimti bevažiuojančių“, – pasakojo Kauno policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė.

Anot jos, būta, kai ekipažas, kuriame vyko du asmenys, teigęs, kad važiavo siuntos pasiimti, buvo apsuktas.

Policijos atstovė pastebėjo, kad paskutiniu metu pasitaiko atvejų, kai į miestą įvažiuoti nori kompanijos, kai trise ar net penkiese iš rajoninių vietovių atvyksta ne kokiu nors svarbiu reikalu, o „tiesiog į Kauno miestą“.

„Tokiais atvejais pareigūnams teko rašyti visiems vykstantiesiems administracinio nusižengimo protokolus pagal LR ANK 45 str. 4 d. ir dažniausiai paskirti po 250 eurų baudą, jog nesilaikyta karantino sąlygų ir vykta ne vieno šeimos ūkio“, – teigė O. Vaitkevičienė. Ji pridūrė, kad paprastai tokius ekipažus, kurių tikslas, kaip galima suprasti, – laisvalaikis mieste, sudaro jaunesnio amžiaus žmonės. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Šaunolai policoja kad nelaido

Kaunietis

Kaunietis portretas
Labai gerai kad neleidzia,nereikia Kaunui pijoku iš kaimo,Vilniuje privažiavusiu irgi yra daug,todel tiek avarijų,nes žalingo įpročio gerti gretai neatsikrasyti.Labai gaila, kad jaunimas nemoka kitaip leisti laisvą laiką.

AŠ portretas
jo ,pats klounas tik taip gali rašyti.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių