Prasmingas laikas su senjorais: kartu ne tik ilsimės, bet ir dirbame

  • Teksto dydis:

Gintauto Labanausko labdaros ir paramos fondo bendruomenės nariai jau antrą dešimtmetį aktyviai bendradarbiauja su Lietuvos pensininkų sąjungos "Bočiai" Kauno bendrijos nariais. Gražią saulėtą popietę fondo atstovai dalyvavo tradicinėje Kauno "Bočių" organizuojamoje Atvelykio šventėje.

"Kartu ne tik ilsimės, bet ir dirbame", – pasakojo ilgametė "Bočių" vadovė Kaune Marija Garšvienė.

"Kitaip ir negali būti, nes svarbiausia – bendravimas, savitarpio supratimas ir bendros kalbos radimas tarp įvairaus amžiaus žmonių, o ne kaltinimai vieni kitų dėl blogo gyvenimo", – teigia fondo steigėjas Gintautas Labanauskas. "Kurti geresnę Lietuvą, propaguoti socialinį teisingumą, tradicines šeimos vertybes turime visi kartu, nepriklausomai nuo amžiaus cenzo", – pridūrė jis.

Svarbiausia – bendravimas, savitarpio supratimas ir bendros kalbos radimas tarp įvairaus amžiaus žmonių, o ne kaltinimai vieni kitų dėl blogo gyvenimo.

"Mes turime formuoti teigiamą visuomenės požiūrį į vyresniąją kartą ir jos poreikius, priešingai, nei bando daryti mūsų valdžia, menkindama senjorų orumą pasiūlymais apriboti jų veiklą, pavyzdžiui, apriboti automobilių vairavimo galimybes. Taip pat turime skatinti jaunus žmones būti socialiai atsakingais visuomenės nariais, skatinti juos dalyvauti tikslingoje savanoriškoje veikloje, –- mintimis dalijosi labdaros ir paramos fondo steigėjas G.Labanauskas. – Šioje srityje tikrai be tokių energingų, su užsidegančia energija žmonių, kaip ponia Marija Garšvienė, neišsiversime."

Todėl ir šventinio susitikimo metu G.Labanauskas nuoširdžiai dėkojo Kauno "Bočių" bendrijos vadovei už ilgametę visuomeninę veiklą, supratingumą ir atjautą tiems, kuriems pagalba labai reikalinga.

M.Garšvienė pasidalijo su fondo atstovais artimiausiais ateities planais – naujos šiltų kojinių ir pirštinių, numegztų organizacijos narių, siuntos organizavimu Ukrainos kariškiams ir naujo kryžiaus, skirto Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo trisdešimtmečiui, statymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
PAPRASTAI DABARTINIAI VYRAI Į ŽMONAS IMA 40 M. JAUNESNES , O ČIA , KAŽKOKS NESUSIPRATIMAS .

Saunuoliai

Saunuoliai portretas
Saunuoliai tokie zmones lietuva ir laiko ir paminklus stato o vilienski tik pinigus vage ir ne vieno paminklo nesugeba pastatyti matyt vilniu zada lenkam ar baltarusiam atiduoti

regina

regina portretas
tikru siuksliu komentarai eikit prie konteineriu komentuoti ten jusu lygis
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių