Premjeras: A. Veryga privalo atleisti Kauno klinikinės ligoninės vadovą

  • Teksto dydis:

Penktadienio vakarą Lietuvos premjeras Saulius Skvernelis neištvėrė ir savo feisbuko paskyroje pareiškė, kad Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga turi nedelsdamas atleisti Kauno klinikinės ligoninės vadovą. Taip premjeras reagavo, sužinojęs apie situaciją, į kurią pateko Kauno klinikinės ligoninės gydytojai. Skandalingą situaciją savo feisbuke buvo paviešinusi žurnalistė Daiva Žeimytė-Bilienė.

Penktadienį  D. Žeimytė-Bilienė feisbuke paviešino nuotraukas, kuriose – daugybė pilnų maišelių su vardais, pavardėmis.

Į maišelius sudėtos panaudotos vienkartinės apsaugos priemonės, kurias neva tai dėvėjo su infekuotais koronavirusu dirbantys Kauno klinikinės ligoninės gydytojai. Tvirtinama, kad šias priemones darbuotojai vėliau  priversti vėl naudoti.

"Facebook" nuotr.

Ji tokią situaciją vertino kaip iš fantastikos srities. „Kosmosas kažkoks. Ligoninė taupo, nes nieko neturi. Žiūriu aš į tuos maišus ir galvoju – ar kas nors iš priimančių sprendimus realiai supranta kokioj, atsiprašau už tą žodį, šūdinoj situacijos yra mūsų medikai? Gal jiems reikia tuos rūbus atvežti ir paprašyti apsirengti, kad suprastų?“ – klausė D. Žeimytė-Bilienė.

Tai – skandalinga ir pasibaisėtina. Dar daugiau – tai nusikalstama!

Ligoninės atstovas Saulius Tvirbutas portalui kauno.diena.lt patvirtino, kad nuotraukose užfiksuota situacija yra tikra, tačiau ne taip interpretuota.

Anot jo, panaudota apranga, su kuria buvo lankytasi pas pacientus, kuriems gautas neigiamas atsakymas dėl koronaviruso diagnozės, nėra utilizuojama – ji kaupiama, jeigu pradėtų pildytis juodasis scenarijus ir pradėtų trūkti apsaugos priemonių.

S. Skvernelis, sužinojęs situaciją, reagavo griežtai.

"Tai – skandalinga ir pasibaisėtina. Dar daugiau – tai nusikalstama!
Ministras A. Veryga privalo nedelsdamas atleisti Kauno klinikinės ligoninės vadovą. Laukiu išsamių Sveikatos apsaugos ministerijos vadovybės ir atsakingų asmenų paaiškinimų. Labai tikiuosi, kad tai nėra ir ministerijos neveiklumo rezultatas, nes jei taip - atitinkami sprendimai tikrai bus priimti", - savo feisbuko paskyroje parašė S.Skvernelis.


 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha cha cha

Cha cha cha  portretas
Smagu, daugiau tokių šikančio švarkelio nuotraukų dėkit, smagu kai žmogui viduriai užkietėja :D

"Premjerą su ministru į muilą"

"Premjerą su ministru į muilą" portretas
.........................

v

v portretas
Tave reikėjo senai atleist
VISI KOMENTARAI 66

Galerijos

Daugiau straipsnių