Prezidento apdovanotas Kauno GMP vadovas N. Mikelionis: tai paskatinimas judėti pirmyn

Vasario 16-ąją šalies prezidentas Gitanas Nausėda apdovanojo būrį Lietuvai nusipelniusių žmonių, kurie savo darbais kuria geresnį rytojų. Apdovanojimų sulaukė ir nemažai kauniečių. Tarp jų – ir Kauno Greitosios medicinos pagalbos (GMP) stoties vadovas Nerijus Mikelionis.

Padėka visai komandai

N. Mikelionis portalui kauno.diena.lt tikino, kad jam prezidento G.Nausėdos suteiktas Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžius yra didelis įvertinimas. Tačiau Kauno GMP vadovas pažymėjo, kad apdovanojimas iš tiesų skiriamas visai komandai, nes be jos nebūtų pavykę įkurti „Karštosios koronos linijos“ ir 1808 telefonu atsiliepti į tūkstančius žmonių skambučių, kurie registravosi ir dar registruojami atlikti koronaviruso testus.

„Aš puikiai suvokiu, kad tai yra visos organizacijos įvertinimas. Be komandos, be čia dirbančių žmonių ir savanorių iš Šaulių sąjungos, Krašto apsaugos tarnybos, be universiteto, savivaldybės bei Sveikatos apsaugos ministerijos pagalbos, ko gero, niekas nebūtų įvykę. Šį apdovanojimą priimu kaip darbo įvertinimą. Tai tikrai didelis paskatinimas judėti į priekį“, – kalbėjo N.Mikelionis.

K. Kavolėlio / Fotobanko nuotr.

Nuolatinis bendradarbiavimas

Aš puikiai suvokiu, kad tai yra visos organizacijos įvertinimas.

N.Mikelionis teigė, kad visos pandemijos metu vyksta nuolatinis bendravimas su įvairiais specialistais, ministerijų bei prezidentūros atstovais. Ne išimtis – ir su šalies vadovu G.Nausėda. Beje, jis ir pats lankėsi „Karštojoje koronos linijoje“ ir pats išbandė atsiliepti į skambučius.

„Prezidentas lankėsi pas mus pačioje pradžioje, kai darbavosi daug savanorių. Tai buvo labai svarbus vizitas ne tik dėl to, kad parodėme, kaip viskas veikia, bet taip pat tai buvo ir motyvacija savanoriams. Mes nuolat su visom institucijomis bendraujame, nes mūsų darbas yra labai specifinis“, – sakė Kauno GMP vadovas.

Jis prisipažino, kad jau yra idėjų, kaip dar pagerinti paslaugų kokybę, tačiau kol kas įgyvendinimo data nėra aiški, nes norima kuo geriau susitvarkyti su dabartiniais pandemijos iššūkiais.

„Pas žmones tikrai netrūksta idėjų. Atkeliauja nauji tyrimo metodai, antikūnų testai, pats vakcinavimas, tad darbo tikrai niekam nepritrūks. O 1808 skambučių paslauga per metus gerokai sustiprėjo ir ateityje ją būtų galima labiau integruoti į sveikatos sistemą. Tikrai minčių yra, kaip išnaudoti įgytą patirtį, bet dabar svarbiausia pabaigti tvarkytis su pandemija, o tada ir bus sprendžiami kiti klausimai“, – apie tai, kad norėtų išnaudoti įgytą patirtį, užsiminė N.Mikelionis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytautas

Vytautas portretas
SVEIKINIMAI NERIJAU IR KOMANDAI

Kaunietė

Kaunietė portretas
Pasidžiaukime. Vis dėlto visi paplotume, jei dėmesys būtų parodytas GMP eiliniams kareiviams, kiekvieną dieną, ,ir naktį skubėjusiems pas ligonius, tikėtina, sergančius covid, šventai atlikusiems pareigą, . Matėme, kaip jie dirbo, supratome, koks jų darbas pavojingas. Vadovas sėdėjo kabinete. Tuo labiau, kad taip ir liko neatsakyta į viešus kaltinimas, už kurių vartėsi tokios sumos... Gal klystu?..

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
retkarčiais virstantis nuolankiu batų laižymu.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių