Kaune – reikalavimai mažinti skurdą: „Mums nereikia trupinių nuo jūsų stalo“

Lietuvos profesinių sąjungų federacija „Sandrauga“ prie Kauno miesto savivaldybės surengė mitingą prieš skurdą. Tarp reikalavimų – ir apmokama praktika studentams, ir PVM mokesčio mažinimas tam tikriems maisto produktams.

Mitingo dalyviai skanduodami „Valdžia puotauja, tauta badauja“ bei „Mums nereikia trupinių nuo jūsų stalo“ žingsniavo Laisvės alėja iki miesto savivaldybės. Susirinkusieji turėjo ir reikalavimų sąrašą.

Jie reikalavo, kad būtų išpirktos „Ignitis“ akcijos ir taip esą būtų galima valdyti išaugusias elektros tiekimo sąskaitas. Taip pat mitinguotojai teigė, kad šalyje pastatyta kelios dešimtys jėgainių, kurios esą neveikia. Jas paleidus taip pat galėtų mažėti elektros kaina.

LNK reportažas:

„Ar valdžia nedrįsta, ar neužtenka sveiko porto dėl „Ignitis“ akcijų. Kitos valstybės daro valstybinį reguliavimą, tad vienas pagrindinių reikalavimų ir yra nacionalizuoti „Ignitis“ akcijas. Reikalaujam, kad pensija būtų ne mažesnė, nei vidutinė alga. Taip pat manome, kad bent 100 eurų turėtų būti vaiko pinigai“, – reikalavimus valdžiai žarstė „Sandraugos“ vadovas Kęstutis Juknis.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Mitingo dalyviai aiškino, kad PVM mokestis turėtų būti sumažintas pieno, duonos produktams. Taip pat studentams turėtų būti taikoma 20 proc. nuolaida maistui. Tiesa, kaip tai galėtų būti įgyvendinta, susirinkusieji nedetalizavo.

Reikalaujam, kad pensija būtų ne mažesnė, nei vidutinė alga.

Kalbinti mitingo dalyviai tikino, kad sutinka skurstančių žmonių ir jais esą turėtų pasirūpinti valdžia. „Mačiau moterį klupinčią ant grindinio ir prašančios išmaldos. Paklausiau jos, ar nėra kas ją prižiūrėtų, ji atsakė, kad labai nori valgyti. Tai nupirkau jai dešrelių, duonos, tada ji man pabučiavo ranką. Tai argi tai ne skurdas? Kitose šalyse atsiranda, kas žmogui padeda, duoda maisto“, – kalbėjo pro šalį ėjusi ir mitingu susidomėjusi kaunietė.

„Su vyru dirbome apie 40 metų, o dabar pensijos gauname mažai. Per abu negauname nei tūkstančio eurų ir negalime pragyventi. Didžiausia bėda ta, kad mano trys vaikai ir aštuoni anūkai išvažiavę į užsienį ir aš jų nematau. Aš vaikų nebeturiu Lietuvoje. Jei čia būtų gerai, jie grįžtų, bet čia menkai uždirba ir negali išgyventi“, – savo pasipiktinimą išreiškė kita mitingo dalyvė.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Visgi, dauguma mitinguotojų reikalavimų skirti centrinei valdžiai, kuri priima sprendimus dėl pensijų, vaiko pinigų išmokų dydžio, rūpinasi kitais socialiniais reikalais. Tad kodėl mitingui pasirinkta vieta prie Kauno miesto savivaldybės, o ne prie Seimo ar Vyriausybės durų, mitingo dalyviai negalėjo paaiškinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Soslan

Soslan portretas
V.Matijošaitis nejuokavo-pagrtindinį oro uostą iš Vilnius reikės kelti į Kauną Taip Taip

Soslan

Soslan portretas
pagrtindinį oro uostas sostinė Vilnius ir Kauną Kauno oro uostas Taip Taip

Girgis

Girgis portretas
1.VERT yra ne komisija , o taryba 2. Kreivio aiškinimai , kad nėra kur kaupti perteklinės elektros energijos yra kreivi. Jis tikriausia net nėra girdėjęs apie Kruonio hidroakumuliacinę elektrinę.
VISI KOMENTARAI 49

Galerijos

Daugiau straipsnių