Prieš Velykas pakaunėje pasodinta Sūduvos ąžuolų alėja

Pasitinkant šv. Velykas, šią savaitę Akademijos miestelyje, Pilėnų gatvės skvere, buvo pasodinti 22 ąžuoliukai, išauginti iš rinktinių Lietuvos ąžuolų gilių.

Šiuos medelius vietos bendruomenei padovanojo Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Žemės ūkio akademija, prie iniciatyvos prisidėjo Kauno rajono savivaldybė ir Akademijos seniūnija.

Į ąžuoliukų sodinimo talką Akademijos gyventojai atėjo šeimomis: kastuvais mojavo senjorai, o laistytuvėlius nešė dar neseniai savo pirmuosius žingsnius žengę mažyliai.

Akademijos seniūnas Skirmantas Nominaitis pasirūpino darbo priemonėmis ir mineraliniu vandeniu, Tabariškių Kristaus Karaliaus bažnyčios klebonas Arminas Lukoševičius pasveikino visus su artėjančia Velykų švente ir laimino sodinamus medelius. O paskui Kauno rajono meras Valerijus Makūnas bei VDU ŽŪA kanclerė Astrida Miceikienė dėkojo talkininkams ir pabrėžė, kad tokios akcijos ne tik pagyvina urbanizuotą vietovę, bet ir vienija bendruomenę.

„Prieš 600 metų pagal Melno taikos sutartį Sūduvos kraštas buvo visiems laikams prijungtas prie Lietuvos Didžiosios kunigaikštystės, todėl Seimas 2022-uosius paskelbė Sūduvos metais. Šiuo vardu nusprendėme pavadinti ir šią ąžuolų alėją“, – pasakojo vienas iš akcijos iniciatorių Dainius Šeronas. Aktyviausiems akcijos dalyviams jis įteikė po knygą „Sūduvos girios“.

VDU Žemės ūkio akademijos dovanoti ąžuoliukai bus sodinami ir kitose Kauno rajono seniūnijose. Kaip teigė Kauno rajono meras V. Makūnas,  net 50 jų bus pasodinta Garliavoje, Šimtmečio parke.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ernestas.

Ernestas. portretas
Šaunu, bet ar būtina. Meluoja. Lietuvos Respublikos karo kurstymas, propoganda. Lietuvos Respublikos Kauno vpk, Darius Žukauskas, Mindaugas Baršys.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Algi jus kreipkites pas psichiatra,neatideliokit.

ALGIS

ALGIS portretas
Ąžuolai , tai didžiulis šiukšlinimo šaltinis , o lapai netinkami net kompostuoti , reikia juos DEGINTI ..
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių