Projektas „Velykinis pyragas“: kai mažiausieji dovanoja laimę senoliams

  • Teksto dydis:

Vaikystė tai –  žmogaus gyvenimo laikotarpis, kai vystosi patys svarbiausi asmenybės charakterio bruožai bei būtiniausi įgūdžiai. Suaugusiųjų pastangos sukurti savo atžaloms ar ugdytiniams emociškai saugią ir vertybiniu atžvilgiu pilnavertę atmosferą turi ypatingą reikšmę. Pagrindinis tiek šeimos, tiek ugdymo įstaigos uždavinys yra dorovinis asmenybės auklėjimas.

Kuo ankstyvesniame amžiuje pradedame ugdyti vaikų pagarbą vyresniems šeimos nariams, tuo didesnė tikimybė palankiems santykiams kurtis vėlesniuose amžiaus etapuose. Siekiant puoselėti toleranciją ir pagarbą vyresnio amžiaus žmonėms, derėtų skatinti vaikų ir suaugusiųjų bendradarbiavimą, mažinti atskirtį tarp kartų, puoselėti atsakomybę už save ir greta esančius žmones.

Todėl  Domeikavos lopšelio-darželio bendruomenė 2017 m. nutarėme parengti projektą „Velykinis pyragas“. Jo metu įvyko susitikimas su Muniškių globos namų senoliais. Tęstinis projektas paruoštas ir šiais metais, rašoma pranešime spaudai.

Projekto tikslas yra ugdyti vaikų pozityvų požiūrį ir pagarbą vyresniajai kartai, puoselėti šv. Velykų papročius. „Šį projektą pradėjome vykdyti Domeikavos lopšelio-darželio kieme. Papuošėme margučiais kieme augantį berželį. Velykinį medelį papuošusius margučius gamino ir margino lopšelio-darželio bendruomenė, ugdytiniai ir jų tėveliai. Balandžio 6 d. vykome į Muniškių globos namus. Šiame projekte numatytos priemonės, nuoširdūs sveikinimai – tai būdai parodantys močiūtėms ir seneliams, kaip mes juos mylime. Mes jiems padovanojome savo meilę, rūpestį, šilumą. Vaikų lūpos tarė gražiausius žodžius senoliams: „Linkim Jums kiekvieną dieną būti, kaip šiandien, pilniems džiaugsmo, šilumos ir rūpesčio, visada kvepėti skaniu, mūsų iškeptu pyragu“, – pasakoja projekto sumanytojai.

Velykinius pyragus dalyviai kepė grupėse, dalyvaujant šeimos nariams. Senoliams buvo padovanoti grupėse ir namuose kurti velykiniai atvirukai. Senelius aplankę vaikai dovanojo jiems šypseną ir gerą nuotaiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Emanuelis

Emanuelis portretas
.Saunuoliai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių