Pypliai jau laukia paukščių

  • Teksto dydis:

Greta Pyplių piliakalnio esančiame šile atsirado daugiau kaip 40 naujų būstų sparnuočiams. Juos pagamino nuteistieji, o pakabino Ringaudų seniūnijos bendruomenė kartu su Kauno rajono meru Valerijumi Makūnu ir seniūne Rūta Slivinskiene.

Meras dėkojo Kalėjimų departamento atstovams už partnerystę ir priminė, kad inkilų kėlimo akcijas ypač mėgdavo rengti Obelynėje gyvenęs gamtininkas Tadas Ivanauskas.

Vėliau Pyplių piliakalnio laukymėje pasirodė burundukais, meškiukais ir voveraitėmis pasivertusios jaunosios „Demo“ studijos šokėjos (vadovė Deimantė Ūsienė), prie kurių su armonika prisijungė tautinių šokių kolektyvo „Rasa“ vadovas Gintaras Vilčiauskas.

Miškininkas Viktoras Sonda patarė kabinti inkilus tam tikru atstumu, ne arčiau kaip 20 m vieną nuo kito. „Daugelis mažesnių paukščių nemėgsta daugiabučių“, – aiškino miškininkas.

Atlikę darbą, talkininkai mėgavosi bundančia gamta, įspūdingais Nemuno slėnio vaizdais ir Rasos Melinienės su komanda išvirta koše.

Praėjusį šeštadienį inkilus kėlė ir Kulautuvos bendruomenė, o švarinimosi akcija 25-iose Kauno rajono seniūnijose truks visą savaitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Joris

Joris portretas
Mano dar prosenelis žinojo,kad inkilą prie gyvo medžio negalima prikalti vinimis,o čia gamtos mylėtojai taip grubiai elgiasi.Baisu,jeigu taip mokiname ir vaikus elgtis.

Edmundas Tulcevičius

Edmundas Tulcevičius portretas
Jeigu nuotraukoje tikrai inkilai pagaminti nuteistųjų tai reikia atkreipti dėmesį , kad visi inkilai su didelėmis landomis , bet labai mažais gabaritais , tokiuose inkiluose abejoju ar norės gyventi paukščiai , varnėnams jie per maži , smulkiesiems paukšteliams landos per didelės , na , bet tikėkimės gal kai kurie mažieji sparnuočiai juose vis dėlto apsigyvens .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių