Pereiti į pagrindinį turinį

Rabinas tikrino „Stumbro“ degtinę

2009-03-18 22:28
Rabinas tikrino „Stumbro“ degtinę
Rabinas tikrino „Stumbro“ degtinę / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Izraelio rinkoje pozicijas išsikovojęs Kauno stipriųjų gėrimų gamybos fabrikas „Stumbras“ laikė rimtą egzaminą - gamyklos produkciją tikrino specialius košerinės produkcijos sertifikatus išduodančios organizacijos vadovas, rabinas iš Izraelio.

Bendrovės „Stumbras“ prekybos ir eksporto departamento direktorius Arnas Paulius su kolegomis rabino iš Izraelio vizitui rengėsi daugiau kaip pusantro mėnesio.

„Tikrinime, ar gamyba atitinka iškeltus reikalavimus, peržiūrėjome kelis kartus visus dokumentus, kad nekiltų jokių klausimų, - sakė A.Paulius. - Svečią pasitinkame ramūs, nes padarėme visus namų darbus, tikimės gauti sertifikatą“.

Košerinius sertifikatus maisto produktų ir gėrimų gamintojams pasaulyje teikia kelios specialios sertifikavimo įstaigos, viena iš jų - „Yore-Deah“.

Šios įstaigos Košerinio maisto departamento vadovas, rabinas Shmuel Abuhazira tikino, kad gauti košerinės produkcijos sertifikatą nėra lengva, esą tokius įvertinimus gauna apie 70 proc. jų pageidaujančių gamyklų.

„Degtinei keliame labai aukštus reikalavimus. Svarbi ne tik technologija, bet ir žmonės, kurie ją gamina. Gaminti alkoholį iš vynuogių leidžiama tik žydams, jei ją gamintų kitos tautybės žmonės, žydai negertų“, - apie žydų tradicijas kalbėjo S.Abuhazira. Esą košerine laikoma natūra degtinė, kurios gamyboje naudojamas tik obuolių arba kviečių spiritas. Gaminant šį sunkųjį gėrimą negali būti naudojamos jokios cheminės priemaišos.

Kasmet į Izraelį „Stumbras“ išgabena apie 480 tūkst. litrų košerinės degtinės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų