Ramučiai dūsta nuo smarvės: kaltų ir vėl nėra?

  • Teksto dydis:

Kauno rajone įsikūrusių Ramučių gyventojai skundžiasi, kad ore vėl tvyro atliekų dvokas. Vietiniai žmonės tikina, kad kurį laiką nemalonių kvapų nebuvo, tačiau nuo pirmadienio vakaro jie vėl riečia nosis.

Socialiniuose tinkluose Ramučių gyventojai dalijasi informacija, kad ore tvyro nepakeliama smarvė. Žmonės įsitikinę, kad šie kvapai sklinda nuo Kauno mechaninio biolioginio atliekų apdorojimo (MBA) gamyklos, kurią prižiūri Kauno regiono atliekų tvarkymo centras.

„Lauke vėl jaučiama MBA smarvė. Jei čia pas mus taip smirda, tai koks kvapas turėtų būti įmonės teritorijoje?“ – feisbuke klausė vietiniai.

Kiti patvirtino, kad smirda visi Ramučiai. Dar kiti tikino, kad apie kvapus jie dar pirmadienio vakarą informavo atliekų gamyklą, tačiau jiems buvo pasakyta, kad kvapai sklinda ne iš jų.

Lauke vėl jaučiama MBA smarvė. Jei čia pas mus taip smirda, tai koks kvapas turėtų būti įmonės teritorijoje?

„Vakar irgi smirdėjo, informavau MBA, kol kas nieko guodžiančio ar kitko nepastebėjo, bet vejas pasisuko ir mums bėda“, – rašė kitas internautas.

Portalas kauno.diena.lt Kauno MBA atstovų pasiteiravo, ar kvapai dėl kokių nors gedimų ar sistemos tobulinimo procesų galėjo patekti į aplinką. Kauno MBA vadovas Laurytas Virbickas teigė, kad šiuo metu gamykloje nėra daromi jokie pakeitimai, viskas veikia įprastu režimu, tad kvapai sklinda ne iš jų.

„Vakar buvo atvykę ir aplinkosaugininkai, patikrino ir pažeidimų nenustatė. Pas mus viskas veikia įprastai. Esame skelbę, kad keitėme filtrą, dar vieną keisime vėliau, bet šiai dienai papildomų veiksmų nebuvo daryta dėl ko galėtų patekti kvapai“, – nurodė Kauno MBA vadovas.

Taip pat klausimus uždavėme ir Kauno kogeneracinės jėgainės atstovams, tačiau ir šie nurodė, kad kvapi sklinda ne iš šios įmonės. „Kauno kogeneracinėje jėgainėje nevyko nieko, kas galėtų daryti įtaką kvapams“, – nurodė ir Artūras Ketlerius, „Ignitis Grupės“ ryšių su visuomene vadovas.

Primename, kad rugpjūčio pabaigoje visame Kaune ir dalyje Kauno rajono ore laikėsi didelė smarvė. Tąkart žmonės pirštais taip pat bedė į atliekas tvarkančias įmones, tačiau aplinkosaugininkai jose nenustatė jokių pažeidimų. Kas sukėlė tokią didelę smarvę tąkart taip ir nepavyko išsiaiškinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Aplinkos ministerijos klerkai matyt serga Covid-19, nes neužuodžia smarvės.

Kostas

Kostas  portretas
Eiguliuose irgi smirda ypac vakarais jei vejas is rytu ,jie kurena naktim pazystamas sake kad ir Zaliakalni , Zanavyku gtv jaucia dvoka

Socialdemokratų smarvė ten.

Socialdemokratų smarvė ten. portretas
Tą elektrinė socialdemokratų projektas,kreipkitės į Makūną,kuris suteikė sklypą šios elektrinės statybai ir į Blinkevičiūtę.Pagrindinis kaltininkas,A. Butkevičius,kurio parašu viskas buvo patvirtinta,pasiplovė iš šios partijos,bet toliau gadina orą seime.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių