Ramučių tvenkinys vaduojamas nuo dumblo

  • Teksto dydis:

Rugpjūtį prasidėję Ramučių tvenkinio ir jo pakrančių tvarkymo darbai įgauna pagreitį –  vandens telkinyje darbuojasi suomiška žemkasė „Watermaster Classic“, sumontuotas gruntolaidis, praneša Kauno rajono savivaldybė.

Netoli Ramučių daugiafuncio centro esantis tvenkinys nedidelis, vos pusės hektaro, tačiau vietos bendruomenė su juo sieja dideles viltis.

Tvarkant vandens telkinį, numatyta pašalinti apie 2 300 kub. m dumblo ir vandens augmenijos.

Darbus atliekanti bendrovė „Hidrum“ pašalino menkaverčius krūmus, kurie trukdė privažiuoti technikai ir įrengė laikiną keliuką. Šalia tvenkinio auga medžiai, nutiestos komunikacijos, todėl išsiurbtas nuosėdas nuspręsta sėsdinti laikinu pylimu atitvertoje tvenkinio dalyje.

„Kai dumblas pradžius ir bus tinkamas oras, išvešime, o laikiną pylimą išardysime“, – aiškino UAB „Hidrum“ atstovai.

Daugiafunkcinė žemsiurbė atitinka Europos triukšmo direktyvą, bet rangovai atsiprašo vietos gyventojų už laikinus nepatogumus. Baigti darbus ir sutvarkyti aplinką planuojama iki 2022 metų pavasario. Išvalius tvenkinį, pagerės ne tik jo estetinis vaizdas, bet ir vandens kokybė.

Tvenkinio valymo darbai itin džiugina laukines antis, kurios išjudintame vandenyje randa daug tinkamo maisto.

Kauno rajono savivaldybė šį projektą įgyvendina kartu su vietos bendruomene, kuri aktyviai teikia siūlymus, kaip sutvarkyti aplinką ir ją įveiklinti.

Kitame etape prasidės apželdinimo, urbanistinio sutvarkymo, apšvietimo ir laisvalaikio infrastruktūros kūrimo darbai. Bendruomenės vizijose – patogūs pėsčiųjų takai, vaikų žaidimų aikštelės, vieta renginiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

samiliai

samiliai portretas
Tai labai gerai kad Kauno raj tvarkosi . Padeka ir merui . TIK noretusi kad ir sodų bendrijose yra l.daug tvenkiniu, vieni didesni kiti mažesni ,apnešti dumblu, ir jose išaugusiais ivairiom žolem ,nendrem .PLUOŠTO BENDRIJOJE ,CENTROLITO .Noretusi jei imanoma kad ir ten jūsų technika patvarkytų AČIU

Anonimas

Anonimas portretas
Tai ar tvenkinys nuo dumblo, ar dumblas iš tvenkinio? Graudu, kai net pavadinime loginės klaidos

Anonimas

Anonimas portretas
Jeigu bobutė turėtų pautus ,tai ji būtų dėdukas.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių