Ramučiuose pristatytas vandentvarkos plėtros projektas

  • Teksto dydis:

Ramučių gyventojams pristatytas geriamojo vandens ir nuotekų tinklų plėtros projektas. Juo bus pagerinta vandens kokybė, išplėsta vandentvarkos sistema.

Darbai prasidės gegužę

Ramučių kultūros centre pristatant pirmąjį projekto darbų etapą Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius Antanas Nesteckis užsiminė, kad tokie projektai įgyvendinami Kulautuvoje, Piliuonoje ir Šlienavoje.

Administracijos direktoriaus pavaduotojas Šarūnas Šukevičius pristatė pirmojo etapo gatves, kuriose numatoma įrengti vandentvarkos objektus: jie bus išdėstyti, Dvaro, Ramunių, Žiedų, Liepto, Beržų, Parko, K.Bielinio ir dalyje Vijoklių, Zversos gatvių. Minėtose gatvėse geriamojo vandens ir nuotekų tinklų įrengimą planuojama pradėti jau šių metų gegužę. Darbus atliks konkursą laimėjusi įmonė "Gensera".

"Dėl antrojo etapo įgyvendinimo šiuo metu pateikta paraiška Aplinkos ministerijai, o UAB "Giraitės vandenys" ruošia viešųjų pirkimų dokumentus darbams atlikti", – kalbėjo Š.Šukevičius. Numatoma, kad šie darbai bus pradėti 2020 m. Šiame etape nuotekų tinklai bus įrengti Ąžuolų gatvėje, Ąžuolų 1-ajame ir 2-ajame take, taip pat dalyje Gėlių gatvės, vandens ir nuotekų tinklai – Gėlių 1-ajame take, Arimų gatvėje ir baigti Beržų, Vijoklių, Zversos gatvėse (žiūrėti pateiktoje schemoje).

Paklos iki sklypų ribos

Įgyvendinant šiuos vandentvarkos projektus, bus pakloti vandentiekio ir nuotekų tinklai su atšakomis iki gyventojų sklypų ribų. Prie jų gyventojai savo namų sistemas turės prisijungti patys.

Įgyvendinant 2014–2020 m. vandentvarkos projektą Ramučiuose vandens tiekimo ir nuotekų tinklų plėtrai numatoma panaudoti 971,4 tūkst. eurų. Projektą numatoma įgyvendinti iki 2021 m.

Gyventojai raginti prisijungti prie centralizuoto vandentiekio ir nuotekų šalinimo sistemos. "Kviečiame nepraleisti to laiko, kai jūsų gatvėje bus įrengiajami vandentiekio ir nuotekų tinklai, pasinaudoti šia proga ir prisijungti savųjų namų sistemas", – gyventojus skatino Karmėlavos seniūnė Violeta Armolaitienė.

Įmonė aiškins ir konsultuos

Su vandentvarkos projektais bus galima susipažinti bendrovėje "Giraitės vandenys". "Visiems Ramučių gyventojams stengsimės padėti, kuo galėsime, paaiškinsime ir konsultuosime, – susirinkusiems sakė bendrovės direktorius Gitis Urbelis. – Kviečiame kreiptis ir galėsime tiksliai parodyti, kas ir kaip suprojektuota."

Vandentiekio ir buitinių nuotekų tinklų Ramučių kaimo Zversos, Dvaro, Ramunių, Vijoklių, Žiedų, Liepto, Beržų, Parko ir K.Bielinio gatvėse projektinius sprendimus galima koreguoti iki kovo 4 d. Prašymus galima pateikti "Giraitės vandenų" vandentvarkos inžinierei Eglei Petrauskaitei (tel. 8 603 77 456 arba e. p. egle.petrauskaite@giraitesvandenys.lt), dėl projekto patikslinimo kreiptis į Gediminą Kemzūrą (tel. 8 698 38 296).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antanas

Antanas portretas
Pas mus kaip visada viskas daroma nuo kito galo-įsikuria žmonės ant plyno lauko, prisikasa šulinių ir gręžinių vandeniui, įsirengia brangiai vietinę nuotekų valymo sistemą, išsiasfaltuoja kelius, na ir dar po kokio dešimtečio "atskuba" valdžia "padėti" su savo plėtros projektais-viską velniop, kelius ir asfaltus išdrasko ir iškasinėja, na gerokai gyventojus dumblynuose pamurkdžius po to ir sutvarko....Pinigas trigubas, darbai pavėluoti ant keliasdešimt metų...O kada statomas koks nors kvartalėlis, tai valdžia geriausiu atveju ką sugeba-tai tik koją kišti-jokių kitų padėjimų ir jokių "plėtrų"...Tad privatininkas už savo pinigus padaro, na o paskui lupa bele kiek nori iš būrų, kurie neturi jokio pasirinkimo...Nėra tokios betvarkės elektros ir dujų tiekime-ten magistralinės linijos niekada nebus privatininko, na o vandens tiekime ir nuotekose-absoliutinė betvarkė, kuri tęsis dar bala žino kiek....Matyt yra suinteresuotumas tą betvarkę ir toliau išlaikyti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių