Pereiti į pagrindinį turinį

Rašyti diktantą rajone užsiregistravo 20 dalyvių

2009-01-19 14:26
Rašyti diktantą rajone užsiregistravo 20 dalyvių
Rašyti diktantą rajone užsiregistravo 20 dalyvių / Diena Media nuotr.

Ateinantį šeštadienį, 11 valandą, Kauno rajono savivaldybėje vėl rengiamas Nacionalinio diktanto pirmasis turas. Šiuo metu diktantą rašyti Kauno rajono savivaldybėje norą yra pareiškę 20 žmonių.

Savaitraštis „Atgimimas“, Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija bei kiti šio renginio globėjai jau ketvirtą kartą kviečia Lietuvos gyventojus, po pasaulį išsibarsčiusius lietuvius ir visus lietuvių kalbos mylėtojus dalyvauti šioje lietuvių kalbos puoselėjimo šventėje.

Šiemet rašyti Nacionalinį diktantą kviečiami ir moksleiviai, nors ankstesniais metais moksleiviams bei lituanistams varžybose dėl raštingiausio Lietuvos piliečio dalyvauti nebuvo leidžiama. Savanoriškai diktantą rašę moksleiviai bus vertinami atskirai nuo kitų Nacionalinio diktanto dalyvių. Tačiau, kaip ir anksčiau, konkurse negalės dalyvauti lituanistai.

Specialiai vieno iš Lietuvos rašytojų diktantui sukurtas tekstas bus skaitomas per Lietuvos radijo pirmąją ir Lietuvos televizijos antrąją programas ir transliuojamas internete - Lietuvos radijo ir televizijos svetainėje www.lrt.lt.

Kaip ir kiekvienais metais Nacionalinį diktantą bus galima rašyti visose Lietuvos savivaldybėse ir Lietuvos atstovybėse užsienyje. Tuo pasirūpino Savivaldybių asociacija ir Užsienio reikalų ministerija.

Pernai diktanto dalyviai išrinko gražiausią lietuvišką žodį - „ačiū“. Šiemet bus renkamas smagiausias lietuviškas ištiktukas.

Smagiausio ištiktuko rinkimų rezultatus ir raštingiausio/ios lietuvio/ės vardą sužinosime vasario 28 dieną iškart po Nacionalinio diktanto finalinio turo transliacijos iš Lietuvos televizijos studijos Vilniuje. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų