Raudondvario dvaras kviečia ir pramogauti, ir prisiminti senas tradicijas

Gruodžio pradžioje paspaudęs šaltukas nesukaustė Raudondvario dvaro veiklos: seno parko teritorija tviska spalvomis, vilioja ledo skulptūromis, o Menų inkubatorius kviečia į edukacijas.

Moterys pynė vainikus

Neseniai Menų inkubatoriuje vyko jaukus, sklidinas susikaupimo kūrybos vakaras – per 20 moterų, besivaišindamos savo atsineštais gardėsiais, gurkšnodamos kavą, mokėsi pinti Kalėdų vainikus.

Menų inkubatoriaus rezidentei, Dianos floristikos studijos vadovei Dianai Jasilionienei rodant ir aiškinant, ką ir kaip daryti, šiaudiniai vainikų karkasai apaugo kėnio šakelėmis, pušų kankorėžiais,  eukalipto žaluma, šermukšnių uogomis, rojaus obuoliukais, kalėdiniais kaspinais.

Apytikriai po valandos ėmė ryškėti Kalėdų vainikai – ir santūrūs, natūralių gamtos spalvų, ir veriantys akį blizgesiu bei raudoniu.

„Džiaugiuosi šia edukacija, – šypsojosi veiklias moteris sukvietusi Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centro direktorė Raminta Popovienė. – Tai tikras Advento vakaras, skirtas ramybei, kartu dirbamam darbui, kūrybai.“

Kauno raj. savivaldybės nuotr.

Moko čiuožti pačiūžomis

Aktyvaus poilsio mėgėjams Raudondvario dvaras siūlo žiemos pramogų.

Tai tikras Advento vakaras, skirtas ramybei, kartu dirbamam darbui, kūrybai.

„Turime ledo čiuožyklą ir nemokamas čiuožimo pamokėles vaikams bei suaugusiesiems, kurias veda žinoma dailiojo čiuožimo atstovė Agnė Poškevičiūtė. Pačiūžas galima ir išsinuomoti, ir atsinešti savas. Visi yra laukiami“, – svetingai kvietė Viešosios įstaigos „Raudondvario dvaras“ direktorė Snieguolė Navickienė.

Po stogu įrengta čiuožykla iš karto tapo populiari. „Specialią įrangą turinčiai čiuožyklai nebaisios orų permainos, todėl tikimės, kad ji veiks ilgai – galbūt iki kovo pradžios“, – vylėsi S. Navickienė.

Kauno raj. savivaldybės nuotr.

Vyks koncertai, spektakliai

Raudondvario dvaro menų inkubatorius kūrybiškai išnaudoja ir kitas šalčio teikiamas galimybes: pilies aplinką papuošė pasakų personažus vaizduojančios ledo skulptūros, šventinę nuotaiką kuriančios šviesų instaliacijos. Ledo skulptūrų parką kūrė skulptoriai iš Latvijos, Lenkijos, Anglijos, Lietuvos.

„Žmonės vaikšto, grožisi. Oro sąlygos skulptūroms kol kas tinkama. Nežinia, kaip bus toliau. Prieš Kalėdas parke planuojame jas atsinaujinti – atsiras naujų kūrinių iš ledo“, – pasakojo S. Navickienė.

Kauno raj. savivaldybės nuotr.

Uždaras Raudondvario dvaro patalpas Menų inkubatorius skiria įvairiems pasirodymams: yra suplanuotas Andriaus Kaniavos koncertas, Raudondvario kultūros centro veiklos pristatymas, spektaklis vaikams, keletas senovinės muzikos koncertų.

„Gruodžio pradžioje jau koncertavo senosios muzikos atlikėjai iš Latvijos. Gruodžio 18 dieną vėl pakviesime pasiklausyti senosios italų muzikos. Atlikėjai atsiveš savo instrumentų, todėl skambesys Raudondvario dvaro Baltojoje salėje turėtų būti ypatingas“, – tikino S. Navickienė.

Ji atkreipė dėmesį ir į tarptautinių kūrybinių dirbtuvių „Baltiški lobiai“ veiklą. Įvairių sričių menininkai iš Latvijos ir Lietuvos bendromis jėgomis kuria Bauskės ir Raudondvario pilies savitumą atspindintį simbolį, kuris bus naudojamas ir kaip suvenyras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Kad ten nieko pint nereikėjo , kaip pradinukams - tik priklijuoti gatavas detales.Kurios , nemažai kainuoja ......įdomu kiek ponioms kainavo .. ?Ir kam tie vainikai atiteko ...

Zita

Zita portretas
Kokie gražūs vainikai! Džiaugiamės drauge su Jumis!

Anonimas

Anonimas portretas
Toms ponioms tikrai nemokamos....
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių