Renkasi „Didžiojo šeimos gynimo maršo“ dalyviai: aktyviausiai registravosi kauniečiai?

Pakaunėje renkasi „Didžiojo šeimos gynimo maršo“ dalyviai. Iš Kauno į Vilnių, kur vyks protesto mitingas, turėtų startuoti ir Jonavos, Birštono tradicinės šeimos gynėjai. Negalutiniais duomenimis, važiuoti į maršą Vilniuje daugiausiai registravosi kauniečiai.

Manoma, kad mitinge Vilniuje šeštadienį gali susirinkti iki 7 tūkst. tradicinės šeimos gynėjų. Nemažas jų srautas turėtų pajudėti ir iš Kauno.

Pakaunėje, Akademijoje, šeštadienio rytą jau renkasi dalyviai – jų automobilių kolonos 12 val. pajudės į Vilnių.

„Didįjį šeimos gynimo maršą“ organizuojančio Šeimų sąjūdžio atstovas Arvydas Daunys sakė, kad iki penktadienio vakaro internetu užsiregistravo daugiausiai maršo dalyvių iš Kauno. „Mano duomenimis, Kaune užregistruota 880 automobilių. Tačiau tai yra skaičius, į kurį nepatenka tie, kuriuos mūsų koordinatoriai regionuose registravo popieriniuose sąrašuose. Be to, nežinome, kiek žmonių važiuos automobiliais. Užsiregistravo ir 110 žmonių, kurie iš Kauno vyks organizatorių autobusais“, – teigė A. Daunys.

Pasak Šeimų sąjūdžio atstovo, sunku pasakyti, kiek marše ir protesto mitinge Vilniuje dalyvaus sostinės gyventojų, nes iš anksto registravosi tik tie vilniečiai, kurie planuoja važiuoti kolona nuo Trakų iki Vilniaus. „Automobilių, kurie vyks šioje kolonoje, užregistruota 600. Važiuoti iš Klaipėdos užregistruota 580 automobilių. Bet tai, kaip minėjau, negalutiniai duomenys“, – sakė A. Daunys.

Kaip skelbia organizatoriai, „Didžiojo šeimos gynimo maršo“ dalyviai remia šeimos, kur mama yra moteris, o tėtis – vyras, koncepciją. Maršą organizuojančio Šeimų sąjūdžio atstovų įsitikinimu, tokiai šeimai Lietuvoje yra iškilęs pavojus. Šio sąjūdžio iniciatyvos ir jo atstovai spėjo skandalingai išgarsėti. Vienas Šeimų sąjūdžio atstovų ir maršo organizatorių Artūras Orlauskas pagarsėjo nešvankiais anekdotais apie vaikus, incestą.

Šeimų sąjūdis pagarsėjo ir neteisėtomis priemonėmis paremta iniciatyva pašalinti iš parlamentinio Žmogaus teisių komiteto pirmininko pareigų Laisvės partijos atstovą Tomą Vytautą Raskevičių, neslepiantį netradicinės seksualinės orientacijos. Buvo teigiama, kad internetu surinkta 365 tūkst. parašų prieš T. V. Raskevičių, tačiau vėliau paaiškėjo, kad didžioji „pasirašiusiųjų“ dalis buvo kompiuterio sugeneruoti vardai ir pavardės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pensininkas

Pensininkas portretas
Susirinko proletariatas apginti lenino ideju.Uz dalyvavima mitinge pazadejo kerzinius batus

Tam-kur žadėti tūkstančiai.

Tam-kur žadėti tūkstančiai. portretas
Protestuoja ne automobiliai,o tūkstančiai žmonių.

taip

taip portretas
Viva Kaunui jis buvo yra ir bus Lietuvos sirdis visom prasmem ir zmonemis kurie kovojo ir kovos uz savo ir vaiku islikima ir sis miestas priklauso zmonems dirbantiem bet sau o ne tiems /farams/ kurie melzia juos kaip ir bergklanas ?...
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių