Respublikinei Kauno ligoninei – aukštos kokybės čiužiniai

  • Teksto dydis:

„Kai Lietuvos medicinoje taip trūksta lėšų, apie kai kuriuos dalykus galime tik svajoti“, – vakar priimdamas bendrovės „ClassMed“ dovaną – 60 naujų, itin aukštos kokybės, ligoninės lovoms pritaikytų, lengvai prižiūrimų čiužinių, sakė Respublikinės Kauno ligoninės vadovas doc. dr. Linas Vitkus. 

Iki šiol senus, jau naudotus čiužinius ligoninei dovanodavo kolegos iš užsienio ligoninių.

Čiužinius, kurių vertė daugiau nei 16 tūkst. 500 eurų  eurų, bendrovė „ClassMed“ ligoninei dovanoja pirmą kartą, tačiau tai – tik gražios draugystės pradžia. „Norime ne tik padėti ligoninei, bet ir surinkti informaciją apie tai, kaip jaučiasi žmonės gulėdami ant mūsų čiužinių. Tokia informacija itin svarbi, kad galėtume tobulinti savo produkciją“ – perduodamas dovaną kalbėjo bendrovės vadovas Artūras Vaitiekus.

Lietuvos Fiziologų draugijos pirmininkas, profesorius Edgaras Stankevičius teigė, kad dovana yra itin vertinga ir mokslo požiūriu: surinkti pacientų atsiliepimai „ClassMed“ čiužinių kūrėjams bus naudingi kuriant naują, ligoninėms pritaikytą produktą. „Labai tikimės, kad kitas mūsų bendradarbiavimo etapas bus visiškai naujo, patentuoto čiužinio įdiegimas ligoninės sistemoje“, – sakė profesorius Edgaras Stankevičius.

L. Vitkus neabejoja, kad ant gero, kokybiško čiužinio gulintis pacientas sveiksta greičiau. „Miego kokybė sveikstančiam žmogui yra svarbesnė nei sveikam“, – sakė ligoninės vadovas. Jam pritarė ir ligoninės vyriausioji slaugos administratorė Marija Žeruolienė. „Moderni pacientų slauga yra mūsų ligoninės tikslas. Džiugu, kai mus pasiekia mokslo naujovės“, – kalbėjo moteris.

Miego kokybė sveikstančiam žmogui yra svarbesnė nei sveikam.

Vokietijos ligoninėse čiužiniai keičiami kas penkis metus, Skandinavijoje – kas dvejus. Lietuvos ligoninėse čiužiniai tarnauja 10 ir daugiau metų. „Natūralu, kad jie susidėvi. Juk išleidę pacientą į namus čiužinį turime dezinfekuoti specialioje kameroje“, – kalbėjo L. Vitkus. Gerą, ligoninei tinkamą čiužinį jis apibrėžė taip: „Patogus, lengvas, patvarus, nepralaidus skysčiams, bet pralaidus orui, lengvai prižiūrimas ir dezinfekuojamas.“

„Mūsų čiužinio savybės gali nepakisti ir 15 metų, – sakė A. Vaitiekus. – Rekomenduojame čiužinius keisti ne dėl formos pasikeitimų, o dėl to, kas kaupiasi jų viduje. Mūsų čiužiniai – draugiški aplinkai, jie kuriami naudojant naujausias technologijas. Medžiagas čiužiniams perkame iš patikimų partnerių – daugiau nei 60 metų dirbančios Jungtinės Karalystės įmonės „Vita Group“. Šios įmonės medžiagas ir technologijas taip pat renkasi „Lufthansa“ lėktuvų krėslų bei „Porche“ automobilių sėdynių gamintojai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sutinku

Sutinku portretas
su komentatoriais Pacientė, Kaimynas ir Jonas. Tikrai, buvusi 3-čioji, kuri kažkada gąsdindavo, neatpažįstamai pasikeitė: visur labai švaru ir tvarkinga, žmonėms labai naudinga konsultacinė poliklinika, dienos chirurgijos skyrius, modernūs tyrimai ir kvalifikuoti konsultantai, mandagus ir paslaugus vidurinysis personalas. Taip ir toliau! Klinikos vis labiau ir labiau blanksta.

Jonas

Jonas  portretas
Kaip atėjo naujas ligoninės vadovas, tai neina atpažint ligoninės, puikus pasikeitimai, rezultatai akivaizdus. Sekmės Linui su visa komanda.

KAIMYNAS

KAIMYNAS portretas
Matosi gerai dirba ligonines vadovas sekmes DARBE
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių