Pereiti į pagrindinį turinį

Riboženklių statytojai pasiryžę juos numontuoti už skolas

2009-04-09 18:13
Riboženklių statytojai pasiryžę juos numontuoti už skolas
Riboženklių statytojai pasiryžę juos numontuoti už skolas / Tomo Raginos nuotr.

Vos per kelias savaites, iki Naujų metų turėjusi pagaminti ir sumontuoti naujus riboženklius įmonė ligi šiol nesulaukia sutarto atlygio - skola siekia netoli 400 tūkst. litų. Riboženklio statytojai grąsina juos numontuosiantys.

Naują Kauno riboženklį sukūrusios ir prie įvažiavimų iš Vilniaus ir Klaipėdos pusių jį pastačiusios bendrovės "Inovadizainas" direktorius Rimvydas Velykis savivaldybei siuntė vieną po kito raštus, primenančius apie nevykdomus savivaldybės įsipareigojimus.

„Nesulaukdami atsakymų iš savivaldybės ir suprasdami, kad ekonominė situacija sudėtinga visoje Lietuvoje, patys nusiuntėme pinigų išmokėjimo grafiką per balandžio mėnesį, kas savaitę - po ketvirtadalį sumos“, - teigė R.Velykis.

Rašte savivaldybei taip pat perspėjama, kad nesulaukus konkrečių veiksmų iki balandžio 15 dienos, bus pradėtos skaičiuoti papildomos išlaidos bei imtasi kitų priemonių.

„Inovadizaino“ atstovai galvoja rengti perspėjančias antireklamines akcijas. „Su žiniasklaidos pagalba ką nors sugalvosime“, - teigė įmones vadovas. Jei ir tai nepadės, „Inovadizaino“ samdyti subrangovai pasirengę numontuoti du naujuosius riboženklius.

Atvykę pas Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorių Vygantą Gudėną, riboženklių statytojai neišgirdo, kad artimiausiu metu bus pervesti pinigai už atliktus darbus. Jiems žadėta, kad atlygio  galbūt sulauks antrame metų ketvirtyje. Pagal sutartį, savivaldybė pinigus turėjo pervesti per du mėnesius nuo jų pastatymo, tai yra, iki šių metų kovo.

Už pirmąją vietą architektūriniame idėjiniame konkurse savivaldybė „Inovadizainui“ skolinga 10 tūkst. litų. Už du riboženklius skola siekia 362 tūkst. litų (savivaldybė jau sumokėjo 36 tūkst. litų ). Už neseniai pastatytą informacinį stendą prie Kauno miesto savivaldybės pastato dar nesumokėta 9,5 tūkst. litų.

„Miesto biudžete trūksta 30 mln. litų, dėl to nedengiamos skolos. Lygiai taip pat nemokame už gatvių apšvietimą ir kitas paslaugas. Nesame atsiskaitę ir su kitais rangovais už pernai atliktus darbus. Per dieną mūsų klausia po 20-30 kartų, kada bus sumokėti pinigai, tačiau mes negalime įtakoti biudžeto vykdymo“, - komentavo Kauno miesto savivaldybės Apskaitos skyriaus vedėja Birutė Liaudenskienė. Jos teigimu, vos ne vos pavyko išmokėti atlyginimus autobusų vairuotojams.

Skirstant pinigus pirmauja pedagogų algos ir kitos būtinos reikmės. Skolos įmonėms apmokamos iš eilės. Jei kažkam pinigus reikia sumokėti pirmiau, B.Liaudenskienės teigimu, taip turi nuspręsti savivaldybės vadovai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų