Pereiti į pagrindinį turinį

R.Juknevičienė: fortai turi būti saugūs

2009-01-26 16:04
R.Juknevičienė: fortai turi būti saugūs
R.Juknevičienė: fortai turi būti saugūs / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

VI forte apsilankiusi krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė įsitikinusi, kad pirmiausia turi būti užtikrintas žmonių saugumas. Ministrė pažadėjo pasirūpinti, kad išminavimo darbai Kauno fortuose neužtruktų.

Šiemet J.Vitkaus inžinerijos batalionas yra pasirengęs atlikti vizualinę fortų žvalgybą. Dar nėra žinoma, kiek lėšų šitiems darbams reikės.

Ministrė taip pat pažadėjo, kad nestigs politinės valios VI forte steigiant Vytauto Didžiojo karo muziejaus karinės technikos filialą. Pernai metams baigiantis toks filialas buvo įkurtas Vilniuje, o jo ekspozicija papildyta karinės technikos eksponatais iš Kauno. Miesto valdžia kaltę dėl nesutvarkytų formalumų verčia Valstybės turto fondui, kuris niekaip neperduoda VI forto statinių savivaldybės žinion.

Po tragiško įvykio I forte miesto meras kreipėsi į Krašto apsaugos ministeriją su prašymu įpareigoti J.Vitkaus inžinerijos batalioną, kad šis ištirtų fortų teritorijas, ar jose nėra sprogstamųjų medžiagų ir pavojingų daiktų. Taip pat buvo prašoma imtis profesionalių veiksmų saugumui fortuose užtikrinti, nes Kaune esantys fortai nėra savivaldybės nuosavybė, tačiau ji yra susirūpinusi netinkama jų apsauga ir naudojimu.

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas jau kelis kartus pernai kreipėsi į Ministrą pirmininką, Vyriausybę ir Krašto apsaugos ministeriją, prašydamas inicijuoti Vyriausybės nutarimo projekto rengimą „Dėl Kauno varpų bokšto perdavimo patikėjimo teise Vytauto Didžiojo karo muziejui“.

Meras pabrėžė, jog perdavus bokštą, Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelio kompleksą valdytų vienas šeimininkas. Šiuo metu tai itin aktualu, nes prasidėjo Vytauto Didžiojo karo muziejaus ir Nacionalinio M.K.Čiurlionio muziejaus pastatų tvarkymo darbai.

Šie ir daugiau klausimų bus aptarti ministrės vizito metu Kaune.

Vakare 18 val. Kauno miesto savivaldybės didžiojoje salėje su ministre galės susitikti ir miesto gyventojai. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų