Robotikos asai į Lietuvą parvežė sidabrą

Kauno jėzuitų gimnazijos robotikos asai ir vėl įrašė Lietuvos vardą į pasaulio geriausių sąrašą. Iš Hjustone vykusio robotikos čempionato kauniečiai parvežė sidabrą.

Dirbo be atokvėpio

„Tikiu savo mokiniais“, – likus maždaug mėnesiui iki didžiosios kelionės į JAV, ilgametę robotikos būrelio vadovo patirtį turintis mokytojas Albertas Juškauskas stipriai gniaužė kumščius už „LITBOT100“ komandą.

Suprato, kad vien tik sėkmės nepakaks, todėl kartu su moksleiviais dirbo be atokvėpio net savaitgaliais. Iki čempionų aukso kauniečiams šiek tiek pritrūko – Hjustone varžęsi su 30 tūkst. dalyvių iš viso pasaulio ir puikiai pasirodę tarp 108 „First Lego League“, „Challlenge“ kategorijos komandų Viltė Vitkauskaitė, Jonas Zaleckas, Dovydas Urmelis, Jokūbas Vasiliauskas, Mykolas Platūkis, Aurėja Urniežaitė ir Mantas Arnašius užėmė antrą vietą ir pasipuošė robotikos čempionato sidabru.

Sužavėjo komisiją

Ne pirmus metus organizuojamo pasaulinio lygio festivalio „First Lego League“ tikslas – supažindinti moksleivius su realaus pasaulio inžinerijos iššūkiais. Šiame konkurse jaunieji kūrėjai kviečiami konstruoti, tyrinėti ir pristatyti projektus su autonominiais „Lego“ robotais, atliekančiais konkrečias užduotis.

Neįkainojama patirtis, kai tarptautinėje arenoje susitinka vaikai iš viso pasaulio ir stebėdami vieni kitų pasirodymus mokosi vieni iš kitų.

Kauno jėzuitų gimnazijos komanda „LITBOT100“ Hjustone pristatė ir komisiją sužavėjo savo samanų saulės baterijomis, galinčiomis generuoti elektrą ir padėti Afrikoje gyvenantiems žmonėms. Visose kategorijose surinkę aukštus balus kauniečiai sulaukė ir užsienio žiniasklaidos dėmesio. Moksleiviams teko atsakyti į žurnalistų klausimus, kaip pavyko taip puikiai sukonstruoti ir užprogramuoti robotą.

„Hjustone susirinko labai stiprios komandos, tad konkurencija tikrai buvo didelė, bet „LITBOT100“ pavyko sklandžiai pristatyti savo projektą, kurį puikiai įvertino teisėjai“, – A. Juškauskas džiaugėsi mokiniais, kurių dėka Lietuvos vardas nuskambėjo visame pasaulyje. Savo pasiekimu džiaugėsi ir patys gimnazistai. Jie tikino, kad čempionatas pranoko visus lūkesčius, o tai, ką per kelias dienas patyrė anapus Atlanto, jiems išliks visam gyvenimui. „Neįkainojama patirtis, kai tarptautinėje arenoje susitinka vaikai iš viso pasaulio ir stebėdami vieni kitų pasirodymus mokosi vieni iš kitų“, – kalbėjo vicečempionai.

Įvertinti ne kartą

Moksleiviai, robotikos mokytojas ir visa gimnazijos bendruomenė džiaugėsi, kad visą laiką šalia jų buvo daug gerų žmonių. Už rūpestį ir globą JAV, Kauno jėzuitų gimnazijos komanda dėkojo Hjustono lietuvių bendruomenės nariams, Vilniaus robotikos komandai „Lituanica X“ – už palydą ir brolišką palaikymą, o UAB „Alfa Klasė“, UAB „Festo“, UAB „Kautra Cargo“, UAB „Danvita“ – už tai, kad kelionė įvyko.

Tai ne pirmas Kauno jėzuitų gimnazijos robotikos asų laimėjimas. Jie ne sykį tapo Lietuvos ir pasaulio čempionais. Kovo mėnesį „LITBOT100“ varžėsi su 20 stipriausių komandų nacionalinėse Lietuvos „First Lego League“ robotikos varžybose ir laimėjo pirmą vietą. Kita gimnazijos robotikos komanda „Golden Fishes“ nacionalinėje atrankoje užėmė antrą vietą. Moksleiviai sulaukė gerų vertinimų už išradingumą ir kūrybiškumą. Šios komandos nariai šių metų gegužės pabaigoje kviečiami atstovauti Lietuvai ir gimnazijai Atvirajame „First Lego League“ čempionate Marakeše, Maroke.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mirtis fashistams !

Mirtis fashistams ! portretas
nuimkite issigimeliu banderovcu skudra!

Cha cha cha

Cha cha cha portretas
Baimė mūsiškę Kremliaus šunaują padarė avigalviais. Pamatę Ukrainos vėliavą, jie pamiršta net apie ką straipsnis.

Bravo

Bravo portretas
Lietuvos robotikams!!!! .......Sėkmės toliau garsinant Lietuvos vardą!
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių