Pereiti į pagrindinį turinį

R.Skaisgirys: „Moterų alėja“ - išskirtinis serialas apie Kauną

2009-04-21 17:40
R.Skaisgirys: „Moterų alėja“ - išskirtinis serialas apie Kauną
R.Skaisgirys: „Moterų alėja“ - išskirtinis serialas apie Kauną / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Išskirtinis serialas, kuris bus filmuojamas Kaune, su Kauno aktoriais, scenose bus matoma visa šio miesto aplinka, jo istorija, žmonių prisiminimai, vietos, kurios pažįstamos kauniečiams. Apie naująjį serialą „Moterų alėja“ sulaukęs daugiausia klausimų prodiuseris Rolandas Skaisgirys teigė, kad naujasis serialas bus pradėtas filmuoti balandžio pabaigoje.

Antradienį bene garsiausias lietuviškų serialų prodiuseris R.Skaisgirys atsakinėjo į portalo forumo skaitytojų klausimus. Pateikiame įdomesnius atsakymus.

Kodėl dauguma lietuviškų serialų yra filmuojami Vilniuje? Kodėl atsisukote į Kauną, kuo jis jums patiko?

Klausdami ir atsakėte pats - laikas filmuoti ir kituose Lietuvos miestuose. Aš gimęs 60 kilometrų nuo Kauno, vaikystėje mama veždavosi tik į Kauną ir čia žaidęs krepšinį keletą metų. Miestas man iš principo patinka.

Kaip atliekate aktorių atranką? Man įdomu tiesiog, nes kartais susidaro įspūdis, kad paprastas žmogus sugebėtų daug geriau vaidinti nei profesionalus aktorius. Kažkaip nenatūraliai kai kuriems gaunasi. Ar jums toks įspūdis nesusidaro? Kuriose vietose Kaune filmuosite ir kada? Gal galite išduoti kai kurias scenarijaus įdomybes? Ar bus, pavyzdžiui, muštynių?

Šitame seriale vaidins vien tik aktoriai iš Kauno - Dramos, Muzikinio, Mažojo, Lėlių. Jie buvo kviesti į atranką ir per kelias dienas buvo atsirinkti vienam ar kitam vaidmeniui. Manau, kad kaip ir visose gyvenimo srityse būna gerų specialistų ir blogesnių. Tas pats ir su aktoriais. Dar reikia suvokti, kad ne nuo vieno aktoriaus priklauso sėkmė - dar yra montažas, scenarijus, režisierius.

Serialas apie Kauną: pagrindinė filmavimo vietas bus Laisvės alėja, taip pat senamiestis, Kauno zoologijos sodas, Aleksoto tiltas, Nemuno sala, Pažaislio ansamblis. Žodžiu, visose Kauno reprezentacinėse vietose. Pradėsim filmuoti nuo balandžio 28 dienos ir baigsim rugsėjo 1 dieną.

Apie scenarijų galima pasakyti tiek: serialas bus nuotaikingas, nesusijęs su jokiomis krizėmis, bet visiškai atspindinti žmonių gyvenimą (kuris būna įvairus - meilė, neapykanta, pinigai). Muštynės tikrai nėra šio serialo tikslas. Ar tikrai Kaunas neturi parodyti ko nors įdomesnio ir geresnio?

Su kokiomis didžiausiomis problemomis susiduriate filmavimų metu? Ar kartais nesutrukdo planams permainingas Lietuvos oras?

Iš tiesų, Lietuvos gamta nepadeda mums filmuoti, nes vieną valandą sninga, kitą valandą jau saulė šviečia, o kadangi mes turime filmuoti ir iškarto rodyti tas serija, mums tai yra minusas, ir žiūrovai tą pastebi. Tačiau didžiausios problemos susijusios su pinigais, nes jų tiek nėra, kad būtų galima kurti labai kokybišką produktą.

Ar nesudėtinga filmuoti meilės scenas? Teko girdėti, kad šioms scenoms reikia labai gerai žinoti apšvietimo techniką, operatorius turi gerai išmanyti rakursus. Kokia jūsų nuomonė apie tokias scenas ir jų sudėtingumą?

Meilės scenos nėra tokios didelės, kad kažko reikėtų sudėtingo, nes serialai rodomi tokiu metu, kai vaikai žiūri televiziją, todėl esame suspausti rėmuose.

Kus slypi „Nekviestos meilės“ populiarumas? Gal aktoriuose? Juk čia vaidina visas žvaigždynas.

Manau, kad apie daugelį aktorių sužinojote, pamatę „Nekviestą meilę“. O kuriant „Moterų alėją“ yra viena iš pagrindinių užduočių - kad jūs sužinotumėte, kiek turi gabių ir talentingų aktorių Kauno teatrai. Tie aktoriai dabar nežinomi. Ir ne vieną iš jų jūs pamilsit.

Ir kaip jums nenusibosta šitiek metų iš eilės pūsti tuos pačius muilo burbulus?

Kadangi televizijos serialai yra pasaulio televizijos klasika, tai manau, kad Lietuvoje jie dar tik užgimė. Kaip pavyzdį galiu pateikti, kad tokioje konservatyvioje šalyje kaip Anglija nuo 1952 metų kuriami serialai. Kitose šalyse - Vokietijoje, Lenkijoje - gyvuoja serialų kūrimo tradicijos. Manau, kad mes esame tik kūdikystės amžiuje.

Gal papasakotumėte kas jūs toks, iš kur atsiradote?  Kas jus atvedė į TV verslą?

Aš esu kilęs iš Šakių rajono, į mokyklą eidavau 4 kilometrus pėsčias, todėl nespėdavau į pamokas. Taip, kad įsivaizduokit, kaip aš baigiau tą mokyklą. Po to žaidžiau krepšinį, linksmai leidau laiką ir dabar taip gyvenu. Į šou verslo biznį papuoliau visiškai atsitiktinai. Man pasisekė suburti nuostabią režisierių, scenaristų, aktorių komandą. Manau, kad visai neblogai sekasi.

Kaip Jums apskritai kilo idėja kurti serialus ir iškeisti krepšinį į juos? Labai jau skirtingos sritys...

Krepšinis visiškai nesiskiria nuo televizijos verslo: visur yra planas, taktika, treneris, pinigai, užkulisiai.

O iš holivudinių serialų - jums kuris nors patinka? Gal turit serialo etaloną?

Man patinka labai daug serialų. „Baltieji rūmai: valdžios godulys“, „Sopranai“, „Nuodėmingoji Kalifornija“, „Dingę“.

Kokio biudžeto reikėtų norit sukurti tokio lygio serialą Lietuvoje kaip „Californication“, „Sopranai“ ar „CSI“"?

Norint sukurti panašaus lygio serialus, reikėtų apie 100 tūkst. litų - vienai serijai. Tai kol kas neįmanoma. Pavyzdys: turėdami savo biudžetą, turime filmuoti per dieną 20 minučių medžiagos. Kai tuo tarpu Holivudo ar Rusijos serialai per dieną filmuojami 2-3 minutes.

Ar nėra minčių kurti komedijinius studijinius serialus kaip „Friends“? Ir apskritai visi serialai kol kas filmuojami buitinėse aplinkose, kažkieno butuose, soduose, sodybose ar lauke? Nėra minčių keltis į studiją?

Dabar rašomas scenarijus kodiniu pavadinimu „Senbernis“. Tai bus istorijos iš mano aplinkos gyvenimo. Man ir mano draugams jis juokingas, nežinau, kaip bus žiūrovams. Manau, kad rudenį žiūrovai jį pamatys.

Serialas bus filmuojamas nuomotose butuose, sodybose, interjere, eksterjere. Kol kas studijoje filmuoti dar per brangu. Nors visas pasaulis iš tikrųjų filmuoja studijoje.

Ar nekyla minčių kurti ne serialus, o filmą? Jei kyla, kokio žanro imtumėtės (planuojate imtis)? Komedija, trileris, drama? Kodėl renkatės serialus?

Alvydas Šlepikas jau yra parašęs kino scenarijų „Vilko vaikai“, kuris netolimoje ateityje turėtų būti pradėtas filmuoti, taip pat yra idėja ekranizuoti „Žaldokynę“ ir, be abejo, mes stengsimės kurti kiną.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų