Ruoniai nėrė į Lampėdžio ežerą

Tradicijos turi tęstis – Kauno sveikuoliai-ruoniai ir šiemet sausio 1-ąją nėrė į pasirinktą vandens telkinį.

Anksčiau daugybę metų metus jie pradėdavo maudynėmis Nemune.

Nugriovus prie jo Panemunėje stovėjusią pirtelę nuspręsta maudynes perkelti prie Lampėdžio ežero, prie pirtelės. Į vandenį nerta tik po apšilimo programos ir kroso. 

Pirmąją metų dieną ne tik Kauno ir Lietuvos sveikuoliai lauke maudosi ir nesvarbu, koks oras. Taip atšvenčiama sausio 1-ąją minima Pasaulinė ruonių diena.

Lietuvos sveikuolių sąjungos viceprezidentė Lukrecija Augustaitytė kartu su Kauno jungtiniu sveikatos klubu neslėpė, kad kur kas šventiškiau nerti į ledinį vandenį, tačiau ekstremalumo netrūksta ir oro temperatūrai siekiant penkis laipsnius šilumos.

Grūdinimasis, anot jos, tai ne tik maudynės šaltame vandenyje, bet ir kuo ilgesnis buvimas gryname ore, mankšta, vaikščiojimas basomis ar netgi buvimas be drabužių.

L. Augustaitytė pabrėžia, jog ledinės maudynės, visų pirma, geriausia priemonė stiprinti imunitetą.

,,Jei nori nesnargliuoti, nesloguoti, reikia šaltą vandenį pasitelkti į pagalbą. Lediniame vandenyje panirusio žmogaus organizmas gauna šalčio gūsį, kraujagyslės susitraukia, po to išsiplečia, kūno temperatūra pakyla, gaunasi sujudimas kūne, tad gauname energijos pliūpsnį ir sveikatą“, – sakė L. Augustaitytė.

Jos teigimu, tokios maudynės labai praverčia mūsų kraujagyslėms, tai tarsi nieko nekainuojantys vaistai nuo širdies ir kraujagyslių ligų.

Sveikuolė atkreipė dėmesį, kad šaltas, kontrastinis dušas yra naudinga sveikatai, tačiau, jos nuomone, daugiausiai naudos, sveikatos galime pasisemti besipliuškendami ežeruose, upėse ar jūroje, tai yra, gyvame vandenyje, o ne atitekančiame per vamzdynus ir įvairius filtrus.

Medikai įspėja, kad maudynės žiemą yra rizikingas laisvalaikis. Tuo užsiimti gali tik tam gerai pasirengę ir užsigrūdinę žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gyd.

Gyd. portretas
Didesnės nesąmonės negali būti.Be šitos durnystės galima save grūdinti ,nereikės nei lįsti į ledinį vandenį ir būsite sveiki.Tokių lediniu pasimaudymu ”dėka” moterys suserga krūties ,gimdos vėžiu ,vyrai prostata.Gydimas mokamas,geri gydytojai emigravo,su Lietuvos.piliečiais daro bandymus,pagyti jokiu prošvaisčių ir taip nesaugo save.Gaila, kad protą atėmė likimas.Apmastykite ......

Anonimas

Anonimas portretas
Nuo kada Lampedziai pakeitė savo vardą?

mokinukas

mokinukas portretas
Oho! Pasirodo ir moterų būna su prostatos problemom. Beje, Lampėdis buvo ežerėlis, kuris tik žvyrą kast pradėjus įgavo dabartinę forma ir liaudyje vadinamas karjeru.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių