Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno pieno laboratorijoje – Rusijos tikrintojų desantas

2013-10-23 10:12

Valstybinė įmonė „Pieno tyrimai“, įsikūrusi Kaune, šiandien sulaukė svečių – Rusijos vartotojų teisių gynimo tarnybos „Rospotrebnadzor“ specialistų.

J. Milius J. Milius J. Milius J. Milius J. Milius

Valstybinė įmonė „Pieno tyrimai“, įsikūrusi Kaune, šiandien sulaukė svečių – Rusijos vartotojų teisių gynimo tarnybos „Rospotrebnadzor“ specialistų.

Kaune veikianti laboratorija yra pagrindinė šalies įstaiga, kurioje tiriama neapdoroto pieno sudėtis ir kokybė.

Specialistai iš Rusijos į Lietuvą atvyko ne šiaip sau – spalio 7-ąją buvo sustabdytas lietuviškos pieno produkcijos importas į Rusiją. 

„Pieno laboratorijoje Kaune svečiai iš Rusijos pamatys, kaip tikrinama žaliava“, – portalui kaunodiena.lt sakė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Jonas Milius.

Žurnalistams pabendrauti su „Rospotrebnadzor“ atstovais nepavyko, nes jie kalbėti nepageidavo, o ir jų atvykimo laikas į laboratoriją buvo slepiamas. Be to, laboratorijos vadovybė nenorėjo įsileisti žiniasklaidos.

J. Milius užsiminė, kad specialistai iš Rusijos savaitės pradžioje lankėsi Valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje Vilniuje. Vėliau vyko į Nacionalinį veterinarijos rizikos vertinimo institutą.

„Norime parodyti rusams, kaip mūsų pieno produktai tikrinami, sertifikuojami prieš jiems iškeliaujant į kitas valstybes“, – aiškino J. Milius.

Jo teigimu, pieno produktai pereina net keturis kontrolės etapus iki to momento, kai patenka vartotojams.

„Specialistai per pirmas vizito Lietuvoje dienas susidarė labai gerą įspūdį apie mūsų darbą. Jie įvertino mūsų modernią įrangą institute, patys įsitikino, kokius sertifikatus turime“, – kalbėjo J. Milius.

Anot tarnybos vadovo, kasmet iš Rusijos į mūsų šalies laboratorijas, kitas maisto kontrolės institucijas atvyksta šimtai stažuotojų iš Rusijos. Jie ne tik mokosi, bet ir dalijasi patirtimi. 

Pasiteiravus J. Miliaus, kaip jis vertina „Rospotrebnadzor“ vadovo Genadijaus Oniščenkos pareiškimą, kad Rusija greitu laiku vėl žada atverti sienas pieno vežėjams, jis nedaugžodžiavo.

„Asmeniškai šiandien su juo nekalbėjau, todėl nenorėčiau nieko komentuoti“, – sakė J. Milius.  

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų