Šąlantys Kauno studentai: kai kuriuose fakultetuose – vos 14 laipsnių šilumos

Nors Kaune šildymo sezonas jau prasidėjo, tačiau šiluma pasiekė ne visus. Studentai skundžiasi, kad fakultetuose galima pirštus nušalti, mat lediniai ne tik radiatoriai, bet kai kur tualetuose nėra ir karšto vandens.

Portalo kauno.diena.lt skaitytojas Aurimas skundėsi, kad šąla Tiek Vytauto Didžiojo (VDU), tiek Kauno technologijos universiteto (KTU) studentai. Jei buvo šalta naktis, tai rytinėse paskaitose tenka mokytis prie maždaug 10 laipsnių šilumos. Įprastai būna apie 14 laipsnių, bet to nepakanka užtikrinti kokybišką buvimą paskaitose.

„Aš pats mokausi VDU, tai tikrai daugumoje fakultetų šalta. Atėjus ryte groti, neįmanoma būti, rankos šąla, instrumentai nuo tokio šalčio taip pat išsiderina. Kiti pasakojo, kad ir KTU Studentų miestelyje tokia pati situacija – radiatoriai dar nešyla, nors Kaune šildymo sezonas jau prasidėjo“, – dėstė Aurimas.

Studentas teigė, kad VDU tualetuose užsuko ir karštą vandenį. Jo nėra jau kelias savaites, todėl net ir čia sužvarbusių pirštų neįmanoma sušildyti.

Karšto vandens tiekimas universitete yra įjungtas tik ten, kur jis yra būtinas.

Portalas kauno.diena.lt minėtų universitetų paprašė pakomentuoti, kaip ilgai studentams dar teks kalenti dantimis. Pasak universitetų atstovų, šiluma jau artimiausiu metu turėtų pasiekti fakultetų erdves.

„Pagal nustatytas tvarkas šildymas visuose universiteto pastatuose turi būti paleistas per 3 dienas nuo šildymo sezono pradžios. Taip ir yra padaryta. Gali būti, kad temperatūra kai kur dar nėra pasiekusi numatytos ribos, nes tam, kad pastatas įšiltų, įprastai reikia vienos dviejų dienų. Pavyzdžiui, ką tik gauta informacija, kad Studentų g. 50 pastate (fakultetai Studentų miestelyje) vidaus temperatūra siekia apie 19 laipsnių“, – informavo KTU atstovas spaudai Mantas Lapinskas.

„Šildymas VDU pradedamas šiandien, o pats įjungimas dėl pastatų gausos užtrunka keletą dienų. Atsižvelgiant į Energetikos ministerijos rekomendacijas, viešosioms įstaigoms, buvo priimti taupymo sprendimai, todėl karšto vandens tiekimas universitete yra įjungtas tik ten, kur jis yra būtinas“, – pažymėjo VDU administracijos direktorius Jonas Okunis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Atsakymas

Atsakymas portretas
Kas rašė dėl obuolio įsinešimo - gal reiktų dažniau į žmones išeiti. Visose vietose, kur vyksta renginiai, maisto įsinešimas draudžiamas. Ir nereikia šmeižti mero. Eikit į parką ir valgykit į sveikatą jei trūksta poros eurų kartą metuose nueiti pasikultūrinti.

kai pagalvoji

kai pagalvoji portretas
..į vieną koncertą Žalgirio arenoje vedėmės anūką, įsimečiau į rankinę obuolį. Tai tikrintoja liepė paeiti į šoną ir suvalgyti, nes griežtai draudžiama įnešti maistą, nes reikia duoti uždirbti bufetams, kur arenoje veikia. (ar tai mero šeimos ar jo draugelių biznis toks visomis prasmėmis saugomas nuo konkurentų iš gatvės?). O jau buteliuko vandens nesvajok įsinešti. Ir tualete iš krano neatsigersi, nes bėga karštas vanduo. Užtat bare buteliukas vaisvandenių tik 3 eurai. Ir dar viena gudrybė, kaip pinigo pasidaryti arenai, kuri nuo pat pradžių gauna subsidijas iš savivaldybės, - rūbinės mokestis: striukę pakabins tik tada, kai 2 eurus sumoki. SMAGIAUSIA, KAD TA ARENA PASTATYTI MOKESČIŲ MOKĖTOJŲ IR ES PINIGAIS, O KĄ SAVIVALDYBĖ SKOLINOSI STATYDAMA, TĄ TURĖJO ATIDUOTI (MOKESČIŲ MOKĖTOJAI). vISI, NE VIEN TIE, KURIE PERKA BILIETUS IR LANKO RENGINIUS ARENOJE.

glauskites viens prie kito

glauskites viens prie kito portretas
ik bezdzioniu raupu neplatinkit
VISI KOMENTARAI 43

Galerijos

Daugiau straipsnių