Šančių bendruomenė prie Kopūstų lauko pristato naują projektą

„Genius loci: urbanizacija ir pilietinė bendruomenė“ – taip pavadintas projektas, kuris bus pristatytas trečiadienio pavakarę Šančiuose, pavėsinėje greta Kopūstų lauko. Būtent toje vietoje, kur 2014 metais prasidėjo vietos bendruomenės veiksmai, susiję su viešosios erdvės puoselėjimu.

Praėjusiais metais šią bendruomenę už geriausią metų urbanistikos kūrinį, ginant Šančių rajono vietos dvasią (genius loci) apdovanojo Aplinkos ministerija. Didžiausią atbalsį visoje Lietuvoje sukėlė spalvingos ir triukšmingos šančiškių protesto prieš naujo kelio tiesimą Nemuno pakrantėje bei kitos akcijos.

Dabar Šančių bendruomenė pasirengusi toliau aktyviai kurti savo aplinką. Naujo projekto metu trejus metus Šančiuose vyks šviečiamieji ir kūrybiniai renginiai, veiks žemėlapių kūrimo praktinės dirbtuvės. Numatyti ir vieši rezultatų aptarimai ir diskusijos, taip pat bus įgyvendintos bendruomenės narių gebėjimų stiprinimo veiklos.

Anot pranešimo, tai – pirmas atvejis Lietuvoje, kai miesto teritorijos planavimo projektas bus kuriamas pačių toje teritorijoje gyvenančių žmonių, į procesą kviečiant įsitraukti verslininkus ir politikus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

irgi

irgi portretas
...teko girdėti, kad viename iš sovietų paliktų sandėlių, link kurio vedė atsisveikinant, kareivių pabarstytas smėliu takelis, buvo nemažai nuodingų dalykų - suomiško likerio butelių ir kaliošų. Tiek vienus, tiek kitus nuodus kauniečiai greitai likvidavo, net lemputes išsuko palubėje, kad jokio sovietinio pėdsako nesimatytų.

evelina

evelina portretas
pilietiskam durniui su nuvytusiu protu:konservams ner baisesnio prieso kaip stiprejancio grazejancio Kauno. Mero asmenybeje jie mato tokiu konservu.kaip gabrieliaus jurgitos nuopolius.

Teko girdėti

Teko girdėti portretas
kad Kopūstų Lauke labai nuodingas oras, mat tarybiniais laikais rusų kariškiai ten laikė labai nuodingas medžiagas. Tą teritoriją reiktų aplenkti dideliu lanku. Įdomu, ar tame lauke bus statomi nauji gyvenamieji namai? Manyčiau, kad nevertėtų.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių