Savanorių prospektas žadėtos rekonstrukcijos nesulaukia

Savanorių prospektas kol kas atnaujintas tik iš dalies. Miesto valdžia žadėjo, jog likusios pagrindinės gatvės dalies rekonstrukcija prasidės vasarą, kai mieste yra mažiau automobilių, tačiau kol kas darbai dar nevyksta.

Darbai neprasideda

Kauno miesto savivaldybė praėjusių metų vasarą atnaujino dalį Savanorių pr. Nuo įkalnės iki vadinamosios „aklųjų“ sankryžos pakeista kelio danga, sutvarkyti šaligatviai. Šią vasarą darbai turėjo tęstis nuo sankryžos su Taikos prospektu iki Kauno miesto ribos, tačiau vasara tuoj įpusės, bet kelininkų pagrindinėje miesto eismo arterijoje kol kas nematyti.

„Pernai Savanorių pr. per visą ilgį buvo įrengtas dviračių takas, o važiuojamoji dalis sutvarkyta iki sankryžos su Taikos pr. Šiemet tvarkysime likusią atkarpą. Taip pat kitoje pusėje, nei yra dviračių takas, vietomis bus sutvarkyti šaligatviai. Tačiau šioje pusėje šaligatvis nebus tvarkomas ištisai, o tik ten, kur labiausiai reikia. Važiuojamosios dalies darbus planuosime labiau vasarą, kai mieste būna mažiau automobilių“, – balandį portalui kauno.diena.lt apie Savanorių pr. tvarkymo darbus žadėjo Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Portalas kauno.diena.lt pasidomėjo, kodėl niekaip neprasideda žadėtieji darbai. Per kelias savaites Kauno miesto savivaldybės atstovai taip ir nesugebėjo atsakyti, kada pagrindinėje gatvėje sulauksime kelininkų. Galbūt norima užbaigti kitas gatves, kurios dabar uždarytos dėl remonto, ir tuomet imtis didžiojo Savanorių pr. projekto.

Portalas primena, jog šiuo metu uždarytas Vytauto Didžiojo tiltas, automobiliai negali važiuoti ir Žemaičių gatvės įkalne.

Eismo organizavimas

Kol kas eismo specialistai negali atsakyti ir kaip Savanorių pr. tvarkymo metu bus organizuojamas automobilių eismas.

Tvarkant atkarpą nuo centro link sankryžos su Taikos pr., iš pradžių automobiliams buvo leidžiama važiuoti tik viena eismo juosta, vėliau atkarpa automobilių srautui visai užsivėrė ir važiuoti galėjo tik viešasis transportas.

Neatmetama, jog panašus scenarijus gali būti ir tvarkant šią atkarpą, tačiau kyla klausimas, kiek ilgai dar galima tempti laiką. Artėjant rudeniui mieste daugės automobilių, todėl bus sunkiau didesnį srautą nukreipti kitomis miesto gatvėmis. Be to, vėliau pradėjus darbus kyla rizika paralyžiuoti eismą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Yra lietuvoje sviesuoliu, bet, dar kiek daug bukaprociu. Na , gal neissigims Lietuva!

apšalau

apšalau portretas
Gal tu žurnaliūga diversiją organizuoji? Kaip tu įsivaizduoji susisiekimą Kaune, jei uždarius Aleksoto tiltą, Veiverių gatvės didelę atkarpą, Žemaičių gatvę, Kalvarijų gatvę, apribojus eismą dėl vykdomų darbų prie Megos ir Akademijos dar ir Savanorių prospektą uždarytų? O gal tau atrodo, kad tas Savanorių pr. toks "avarinis", kad juo jau neįmanoma pravažiuoti, tai pakelk užpakalį nuo kėdės ir juo pravažiuok, o po to tokius "straipsnius" rašinėk.

...

... portretas
apacioje ///ida ir kitiems////draugo kupcinsko per 8 metus viena gatve suremontavo ..pamirsai buve juozapine prie lidl remontavo gatve .
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių