Pereiti į pagrindinį turinį

Savivaldybė gelbės namą ant Jiesios šlaito

2011-04-11 19:29
Savivaldybė gelbės namą ant Jiesios šlaito
Savivaldybė gelbės namą ant Jiesios šlaito / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Miesto valdžia pagaliau nusprendė gelbėti ant slenkančio Jiesios šlaito stovintį namą. Šlaitą ketinama sutvirtinti plastikiniais poliais.

„Nuo pernai rudens situacija ženkliai pablogėjo. Kyla labai didelis pavojus, kad tas namas nugarmės žemyn“, – keblią situaciją Sąnašos gatvėje konstatavo savivaldybės administracijos direktorius pareigas einantis Zenonas Abramavičius.

60 tūkst. litų Jiesios šlaitui sutvirtinti savivaldybė buvo skyrusi pernai gruodžio pradžioje, tačiau atšalus orams ir pasnigus nepavyko rasti rangovų, kurie atliktų šiuos darbus. Tuomet abejonių kėlė ir pats namas, mat jis prieš 50 metų buvo pastatytas nelegaliai. Nebuvo aišku, ar jis yra Jiesios landšaftinio draustinio zonoje.

„Dabar viskas paprasčiau – namas jau įteisintas, įregistruotas Registrų centre“, – paaiškino Z.Abramavičius. Pasak jo, pastatas stovi ne draustinyje, o tik apsauginėje jo zonoje.

Kadangi privažiuoti prie šlaito labai sudėtinga, savivaldybės vadovai džiaugiasi, kad pavyko rasti būdą šlaitą tvirtinti ne gelžbetoniniais, o plastikiniais poliais.

Darbams atlikti iš savivaldybės administracijos direktoriaus rezervo skirta 80 tūkst. litų.

Ant Jiesios upės kranto, kuris dėl gamtos poveikio slenka žemyn, yra ir daugiau namų. Už 1 mln. litų iš Europos Sąjungos dalis šlaito jau buvo tvarkyta pagal projektą keičiant upės vagą.

Z.Abramavičiaus manymu, reikėtų ieškoti galimybių gauti lėšų iš Europos Sąjungos visam Jiesios šlaitui sutvirtinti. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų