Pereiti į pagrindinį turinį

Savivaldybė savo aikšteles nuomoja per pigiai?

2009-06-17 19:01
Savivaldybė savo aikšteles nuomoja per pigiai?
Savivaldybė savo aikšteles nuomoja per pigiai? / Tomo Raginos nuotr.

Vis garsiau pradedama kalbėti, kad savivaldybė visas jai priklausančias automobilių stovėjimo aikšteles išnuomojo per pigiai. Įžvelgiami korupcijos pėdsakai.

Šalia „Merkurijaus“ esančią automobilių stovėjimo aikštelę nuomojantys verslininkai norėtų pratęsti nuomos sutartį, tačiau vargu ar jiems tai pavyks padaryti tomis pačiomis sąlygomis.

Už kvadratinį aikštelės metrą savivaldybei „Merkurijus“ per mėnesį moka vieną litą. Preliminariais paskaičiavimais, per vieną darbo dieną verslininkai uždirba viso mėnesio nuomos mokestį. Nuomos sutartis baigiasi šių metų pabaigoje. Greičiausiai ji pratęsta nebus. Svarstomi du realiausi variantai: perduoti aikštelę savivaldybės įmonės „Automobilių stovėjimo aikštelės“ žiniai arba skelbti naują nuomos konkursą.

Pasiūlymus turintis pateikti Miesto tvarkymo skyrius lūkuriuoja, nes laukia savivaldybės Antikorupcijos komisijos išvadų. Pasirodo, visos 17 savivaldybei priklausančios stovėjimo aikštelės išnuomotos įtartinai mažomis kainomis. Komisijos narys Gintaras Jonas Furmanavičius įsitikinęs, kad tokia padėtis susiklostė ne dėl aplaidumo.

„Pavyzdžiui, yra tokia aikštelė, kurios nuomos kaina neperžiūrėta septynerius metus, nors sutartyje parašyta, kad tą reikia daryti kasmet. Niekas nesidomėjo, vadinasi, tas skirtumas kažkam buvo sumokamas juodais pinigais“, - spėjo G.J.Furmanavičius.

Ne vienus metus ši sritis buvo įtartinai apleista. Savivaldybėje visi kratosi atsakomybės, nėra jokių veiksmų siekiant nustatyti realią išnuomojamų plotų vertę.

Anot G.J.Furmanavičiaus, dabartinė miesto valdžia visas nuodėmes dėl automobilių stovėjimo aikštelių nuomos kainos suversdavo praėjusios kadencijos valdantiesiems. Tačiau per porą veiklos metų šioje srityje nė kiek nepasistūmėjo ir dabartiniai miesto vadovai.

Kitą mėnesį dėl to į komisijos posėdį kviečiamas savivaldybės administracijos direktorius Vygantas Gudėnas.

Šiais metais baigėsi arba baigsis sutartys su trijų aikštelių nuomininkais. Žadama, kad su visais jais sutartys gali būti pratęstos tik naujomis sąlygomis. Tačiau kai kurių aikštelių nuomos sutartys galioja ne vieną dešimtmetį, o sutarties nutraukimo sąlygose įrašyta, kad ji gali būti nutraukta tik abiejų pusių sutarimu. Žadama svarstyti galimybę tokias sutartis nutraukti teismuose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų