Pereiti į pagrindinį turinį

Savivaldybė svarstys siūlymus perimti apskrities įstaigas

2009-08-20 12:17
Savivaldybė svarstys siūlymus perimti apskrities įstaigas
Savivaldybė svarstys siūlymus perimti apskrities įstaigas / Tomo Raginos nuotr.

Savivaldybei nerimą kelia apskričiai pavaldžios įstaigos, kurias panaikinus apskričių viršininkų administracijas, teks perimti.

Miesto valdininkams labiausiai rūpi, kaip bus finansuojamos įstaigos, ar nenutrūks jų finansavimas iš valstybės biudžeto valstybės turtui perėjus savivaldybės žinion.

Kauno miesto savivaldybei projekte siūloma perimti steigėjo ar dalininko teise Kauno apskrities viešąją biblioteką (jos išlaikymas per metus kainuoja 5,7 mln. litų), Lietuvos zoologijos sodą (3,7 mln. litų), Kauno apskrities pedagoginį muziejų (349 tūkst. litų), vaikų globos namus „Atžalynas“ (1,9 mln. litų), V. Tiumenevienės vaikų reabilitacijos centrą (1,7 mln. litų), apskrities visuomenės sveikatos ugdymo centrą (209 tūkst. litų), apskrities specialiąją mokyklą (5,8 mln. litų), Kauno 1-ąją specialiąją mokyklą (3,6 mln. litų), apskrities Juozo Grušo konservatoriją (4,7 mln. litų), aklųjų ir silpnaregių (2,2 mln. litų) bei kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų ugdymo (3,8 mln. litų) centrus.

„Nors tai tik projektas, tačiau jis verčia mus susirūpinti. Tokių įstaigų ir įmonių išlaikymui reikia milijonų litų per metus. Kol kas nežinoma, kas turės išlaikyti minėtas įstaigas, kaip bus paskirstomas tikslinis finansavimas. Aišku tik viena, kad Kauno miesto savivaldybė, kaip ir kitos, viena tikrai nebus pajėgi finansuoti naujas globotines iš savo biudžeto. Seksime tolimesnius projektinius siūlymus, bet kol kas didelio entuziazmo nėra.

Kita kalba būtų, jei lygiagrečiai būtų svarstoma ir tarptautinio Kauno oro uosto valdymo teisių perdavimas savivaldybei, kas paskatintų pačią savivaldybę didinti regiono patrauklumą ir rūpintis galimybėmis pritraukti privačias investicijas“, - sakė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų