Pereiti į pagrindinį turinį

Savo bejėgiškumą prokuratūra dangsto ikiteisminiu tyrimu

2009-10-07 18:28
Savo bejėgiškumą prokuratūra dangsto ikiteisminiu tyrimu
Savo bejėgiškumą prokuratūra dangsto ikiteisminiu tyrimu / Algimanto Kalvaičio nuotr.

Spaudoje buvo paskelbta, kad buvusi Drąsiaus Kedžio sugyventinė Laima Stankūnaitė ir jos pirmadienį nužudyta sesuo Violeta Naruševičienė kreipėsi į Vilniaus prokurorus, pareikšdamos, kad D.Kedys grasina išžudyti visą šeimą.

Prokurorų atsakymas esą buvo stebinantis - D.Kedžio veiksmuose mes nieko bloga nematome.

Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Ramutis Jancevičius kategoriškai paneigė, kad moterys dėl galimų grasinimų kreipėsi į jį ar jo pavaldinius.

„Nebuvo atėjusi pas mane ar pas mūsų prokurorus. Vilniaus apygardos prokuratūros centriniame aparate yra apie  40 prokurorų, galiu jums pasakyti su visa atsakomybe, kad nei L.Stankūnaitė, nei šviesaus atminimo V.Naruševičienė pas mane asmeniškai nebuvo. Tai yra ne visai teisybė, kad ji atėjo pas kažkokį prokurorą ar dar kažką, to nebuvo“, -  antradienį portalui tvirtino R.Jancevičius.

Neatmetama galimybė, kad L.Stankūnaitė ir jos sesuo pagalbos kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, tačiau pradėjus klibėti Generalinio prokuroro Algimanto Valantino kėdei, ši atsitvėrė nuo bet kokių komentarų. A.Valantinas ir jo pavaduotojas Gintaras Jasaitis mobiliaisiais telefonais neatsiliepinėja, o prokuratūros viešųjų ryšių skyrius aiškina, jog net ir ši informacija yra ikiteisminio tyrimo medžiaga.

„Paklausiau pas prokurorus. Tai yra ikiteisminio tyrimo medžiaga“, - aiškino prokuratūros viešųjų ryšių skyriaus vyriausioji specialistė Vilma Žemaitytė.

Paklausta, kokia gali būti paslaptis, jei moterys kreipėsi, tačiau joms niekas nesiteikė padėti, V.Žemaitytė pradėjo teisintis, jog jai bylos niekas nerodo ir ji negali pasakyti. „Kaip žinote ir tarnybinis patikrinimas yra pradėtas. Jei mes skelbsime kažkokią informaciją iš patikrinimo, manau, viskas ten matysis“, - atsakė prokuratūros atstovė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų