Seimo narys ir Kauno rajono meras surėmė pečius

  • Teksto dydis:

Visos valdžios grandys – Seimas, Vyriausybė, savivalda – turi veikti darniai, tik tada gyventojai gali tikėtis geriausių rezultatų. Tai pabrėžė gruodžio 1 d. susitikę LR Seimo narys Justinas Urbanavičius ir Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Garliavos vienmandatėje rinkimų apygardoje Seimo nariu išrinktas J.Urbanavičius politikoje – ne naujokas. Seime jam jau teko dirbti 2008–2012 m., įdirbis savivaldoje – taip pat nemenkas.

"Smagu, kad Kauno rajonui atstovauja jaunas, bet jau brandus politikas, dar svarbiau, kad tai žmogus, kuris gerai supranta savivaldos specifiką", – kalbėjo V.Makūnas.

Pokalbio metu daugiausia diskutuota apie Garliavos apygardoje vykdomus švietimo projektus. Meras pabrėžė, kad šiame etape labai svarbu baigti pradėtus ugdymo įstaigų modernizavimo darbus ir pakelti ugdymo kokybę į aukštesnį lygį.

Šiemet Akademijos Ugnės Karvelis gimnazija tapo universitetine, jos modernizavimo procese dalyvauja ne tik Kauno rajono savivaldybė, bet ir Vytauto Didžiojo universitetas. "Gimnazija turi šaunių pedagogų, šiuolaikinį stadioną, tačiau svarbu toliau stiprinti materialinę bazę, tobulinti ugdymo programas", – kalbėjo meras.

Gimnazija turi šaunių pedagogų, šiuolaikinį stadioną, tačiau svarbu toliau stiprinti materialinę bazę, tobulinti ugdymo programas.

J.Urbanavičius pastebėjo, kad kandidatė į švietimo, mokslo ir sporto ministres Jurgita Šiugždinienė taip pat akcentuoja ugdymo kokybės problemas.

Kauno rajono savivaldybė nepamiršta ir nutolusių mokyklų: baigta modernizuoti Piliuonos gimnazija, vykdomas Šlienavos pagrindinės mokyklos modernizavimo projektas. "Mūsų priemiestinės gimnazijos turi būti ypač konkurencingos, todėl ir toliau bendradarbiausime su universitetais", – pabrėžė V.Makūnas.

Kauno rajoną kerta daug svarbių automobilių magistralių, todėl aptartos ir opios transporto problemos. Ypač sudėtinga situacija kelyje Kaunas–Šakiai, ties Akademijos miesteliu. Čia sparčiai vystosi verslas, kuriasi nauji prekybos centrai, statomi nauji kvartalai, todėl siaurame kelyje formuojasi transporto spūstys. J.Urbanavičius ir V.Makūnas sutarė kartu vesti derybas su Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovais, kad būtų labiau atliepti vietos gyventojų lūkesčiai.

J.Urbanavičius patvirtino ryžtą dirbti kartu su savivaldybe ir žadėjo su meru susitikti mažiausiai kartą per mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Oho

Oho portretas
Prie vieno stalo su konservatoriumi?!. Makūnas gi patologiškai nekenčia koncervatorių.

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
Kokia laisvė jei tau už elektra dvigubas mokestis.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių