Šeštadienį vyks kardinolo S. Tamkevičiaus padėkos mišios

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Lietuvos tikinčiųjų laukia neeilinis renginys. Kardinolas Sigitas Tamkevičius aukos Padėkos Mišias. Tai bus pirmosios jo aukojamos Šv. Mišios po to, kai jį Popiežius paskyrė kardinolu.

Portalas kauno.diena.lt primena, jog Popiežius Pranciškus spalio 5 dieną Kauno arkivyskupą emeritą S.Tamkevičių paskyrė kardinolu. Tai didelė garbė ir pareiga Lietuvai, mat S.Tamkevičius yra vos trečiasis lietuvis, kuris buvo paskirtas į Kardinolų kolegiją.

Šeštadienį naujasis kardinolas kviečia į Padėkos Mišias, kurios vyks Kauno arkikatedroje bazilikoje. Iškilmingos Šv. Mišios prasidės 13 val. 

„Melskimės ir dėkokime Dievui už naująjį kardinolą, mūsų ganytoją Sigitą – tikėjimo liudytoją ir skelbėją“, – tokiais žodžiais tikintieji kviečiami kartu pabūti ir padėkoti.

Kauno arkivyskupija skelbia, jog iškilmėje ketina dalyvauti nuncijus, ganytojai iš įvairių Lietuvos bei užsienio vyskupijų ir broliškų Bažnyčių. Taip pat turėtų kartu melstis valstybės bei savivaldybių vadovai.

Pamaldų metu bus pirmą kartą lietuviškai paskelbta popiežiaus Pranciškaus bulė apie paskyrimą kardinolu.

BNS anksčiau skelbė, jog S. Tamkevičius sovietinės okupacijos metais buvo disidentas, leido pogrindinę „Lietuvos katalikų bažnyčios kroniką“. Už antisovietinę veiklą jis buvo tardomas Vilniaus KGB kalėjime, kalėjo sovietiniuose lageriuose.

Nuo 1996 iki 2015 metų S. Tamkevičius buvo Kauno arkivyskupas.

Pernai per popiežiaus Pranciškaus vizitą Lietuvoje S. Tamkevičius lydėjo Šventąjį Tėvą jam lankantis buvusiame KGB kalėjime, kur S. Tamkevičius buvo kalinamas 1983 metais. Popiežius paskelbė, kad S. Tamkevičius kardinolu skiriamas įvertinus jo garbingą tarnystę bažnyčiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pasiskaitykite si portala

pasiskaitykite si portala portretas
LifeSiteNews.com VISOS KATALIKU BAZNYCIOS NAUJIENOS IR ZINIOS

straipsniu saltinis>www.lifesitenews.com

straipsniu saltinis>www.lifesitenews.com portretas
Sinkretinė ideologinė darbotvarkė užgožia tikrąją Amazonės žinią Katalikų bažnyčia prieš 3 val ************************************************************************************„LifeSite“ klausia Vatikano apie tariamą „pagonišką“ statulą, pastatytą Šv. Petro bazilikoje **************************************************************************************Vatikano atstovai neigia teiginius, kad tariama „pagoniška“ statula yra Mergelė Marija Spalio 16 d., 16:36 ************************************************************************************

straipsniu saltinis>.lifesitenews.com

straipsniu saltinis>.lifesitenews.com portretas
Ar tikrai popiežius Pranciškus pasakė apie Kristaus dieviškumą? Katalikų bažnyčia spalio 17 d., 19:49 . Jozefas Shaw *******************************************************************************************************************************************Dabar kunigų grupė kreipiasi į Apokalipsės kalbą, kad paaiškintų Bažnyčios krizęD Spalio 15 d., 9:34 val ***********************************************************************************************************************Cdl. Brandmüller: Viskas yra „Amazon“ sinodo rizika Katalikų bažnyčia spalio 17 d., 13.55
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių